Тридесет и пет общини от 18 области ще получат нови

...
Тридесет и пет общини от 18 области ще получат нови
Коментари Харесай

35 общини ще получат нови училищни автобуси за предстоящата учебна година

Тридесет и пет общини от 18 области ще получат нови учебни рейсове. Целта е да се обезпечи ежедневен безвреден превоз на пътуващи деца и възпитаници.
Министерството на образованието и науката (МОН) дава 37 рейса. Шест от тях отиват в област Враца. По четири транспортни средства са планувани за Благоевград и Видин. За областите Бургас и Варна има по три рейса, а за Кърджали, Плевен, Русе и Смолян - по два. По един ще получат общини в областите София, Шумен, Стара Загора, Силистра, Разград, Пловдив, Перник, Пазарджик и Ловеч.
Автобуси се дават предпочитано за средищни детски градини и учебни заведения, в които се образоват деца и от други обитаеми места. При разпределението се регистрира още броят на учениците, които нямат транспорт до просветителните институции. Предимство имат също учебни заведения в труднодостъпни обитаеми места. Доставките са съобразени и с потребностите, декларирани от общините, учебните заведения и детските градини.
Училищните рейсове се доставят въз основа на рамков контракт от 2020 година По този метод МОН подкрепя общините в задължението им да обезпечават транспорт за децата и учениците.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР