Тридесет и едно недоносени палестински бебета са евакуирани от болницата

...
Тридесет и едно недоносени палестински бебета са евакуирани от болницата
Коментари Харесай

Война в Газа: Недоносени бебета са евакуирани от болница ал-Шифа

Тридесет и едно недоносени палестински бебета са евакуирани от болничното заведение ал-Шифа в град Газа, която Световната здравна организация ( СЗО) разказва като „ зона на гибелта “.

Бебетата са откарани в болница в Емирството в южния град Рафа, покрай границата с Египет.

Стотици хора, в това число пациенти, напуснаха ал-Шифа в събота.

болница - най-голямата и най-модерна на територията - е под контрола на израелските войски.

Те претърсват комплекса за доказателства, че е служил като щаб на Хамас.

Групировката, класифицирана като терористична организация в доста западни страни, стартира офанзивата в Израел на 7 октомври, при която бяха убити 1200 души и повече от 240 взети за заложници.

Израел стартира солидна ответна интервенция - включваща въздушни и артилерийски удари, както и сухопътни войски - за елиминиране на Хамас.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето споделя, че броят на жертвите в Газа от този момент е достигнал 12 300. Опасенията са, че повече от 2000 са затрупани под руините.

Израелските отбранителни сили (IDF) окупират ал-Шифа от сряда в това, което назовават „ прецизна и целенасочена “ интервенция против Хамас.

Болници в Газа, хванати на фронтовата линия на войнатаБоуен: Исканията за преустановяване на огъня ще порастват без доказателство за централата на Хамас в Ал-Шифа

Доктори в al-Shifa предизвестиха за влошаващата се обстановка в болничното заведение, която съгласно тях е била без ток, храна и вода от дни.

В събота стотици хора, в това число някои пациенти, изтеглиха болничното заведение, само че останаха към 300 сериозно заболели хора, както и повече от 30 недоносени бебета.

Евакуацията на 31 бебета беше оповестена за първи път от Червения полумесец и ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в неделя.

Израел към момента не е коментирал, макар че по-рано съобщи, че ще помогне за евакуирането на бебета в „ по-безопасна болница “.

Лекарите в болничното заведение споделиха, че новородени бебета са умряли, откакто зареждането на кувьозите е било прекратено заради липса на гориво.

Евакуацията на бебетата идва, откакто екип на Организация на обединените нации за филантропична оценка, управителен от СЗО, посети болничното заведение в събота.

В изказване СЗО сподели, че " не престават тежки боеве в непосредствена непосредственост до болничното заведение ", която членовете на задачата описаха като " зона на гибелта ". < /p>

Директорът на болничното заведение доктор Мухамад Абу Салима прикани СЗО и Организация на обединените нации да оказват помощ на медицинските екипи и пациентите да „ изоставен това пусто място “.

Д-р Салима сподели на BBC Arabic, че в болничното заведение са останали към 25 медицински личен състав, само че без вода и електричество те не са в положение да се грижат вярно за стотиците останали пациенти.

„ Болницата в този момент е призрачна къща в цялостния смисъл на думата “, сподели той.

" Трупове се разпръскват в незабавното поделение, пациентите крещят, медицинският личен състав е изцяло беззащитен, до момента в който армията се разхожда свободно из болничното заведение, " сподели той.

Израел сподели, че Хамас има команден център под командването на ал-Шифа – изказване, което Хамас отхвърли – само че към момента не е дал основни доказателства за това.

По-рано тази седмица израелският боен представител подполковник Джонатан Конрикус сподели, че може да отнеме седмици за цялостното претършуване на медицинския комплекс.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР