Тридесет и четирима души, от които 33 ученици и един

...
Тридесет и четирима души, от които 33 ученици и един
Коментари Харесай

Над 30 ученици пострадаха при катастрофа в Румъния

Тридесет и четирима души, от които 33 възпитаници и един възрастен, пострадаха при пътнотранспортно произшествие нощес в Централна Румъния, съобщи организация Аджерпрес. Пострадалите са откарани в Педиатричната болница и в Окръжната болница на град Сибиу.

В злополуката са взели участие два рейса и една лека кола. Общо 93 души – 86 юноши и седем възрастни, са пътували в трите транспортни средства, като множеството от пасажерите са възпитаници от богословски семинар от Брашов, които били на поклонническо пътешестване до Сибиу, оповестиха полицията и Инспекторатът за изключителни обстановки.

В болница са откарани 33 малолетни и един възрастен с леки контузии и разнообразни травми. Всички потърпевши са били в схващане. Останалите участници в случая са отказали хоспитализация, заяви говорителката на Инспектората за изключителни обстановки на Сибиу Андреа Щефан, написа Българска телеграфна агенция.

Директорката на Педиатричната болница в Сибиу доктор Камелия Григоре съобщи, че децата, признати в тази болница, не са тежко потърпевши.

Първоначалните следствия на злополуката сочат, че водачът на първия рейс е натиснал внезапно спирачка поради приближаващ в насрещното платно автомобил, вследствие на което вторият рейс го е блъснал откъм гърба. При удара е бил обиден и лекият автомобил.

Разследването на точните условия на злополуката продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР