Тридесет души от престижната норвежка кралска гвардейска част ще бъдат

...
Тридесет души от престижната норвежка кралска гвардейска част ще бъдат
Коментари Харесай

Норвегия гони 30 кралски гвардейци за употреба на наркотици

Тридесет души от влиятелната норвежка кралска гвардейска част ще бъдат уволнени от работа поради приложимост на опиати по време на отпуск, оповестиха въоръжените сили на Норвегия, представени от Асошиейтед прес.

При тях постъпила информация за приложимост на неразрешени вещества по време на частно тържество това лято. Първоначално петима признали, че са взели опиати, а по-късно същото създали и още 25 души. И тридесетимата служат в Кралската гвардейска военна част на Негово величество, оповестиха норвежката телевизия и вестник "Верденс ганг ".

Говорител на въоръжените сили заяви пред норвежката телевизия, че тези наборни военнослужещи ще бъдат отстранени от армията.

Не са прецизира какъв тип опиати са използвали. През 2015 година Норвегия направи военната работа наложителна за мъжете и дамите.

"За всички от персоналния състав на въоръжените сили е в действие задължението да оповестяват, в случай че станат очевидци или схванат, че военнослужещи са взимали опиати ", добави представителят пред публичната телевизия.

Кралската армия има за задача да пази норвежкото кралско семейство. Военнослужещите от състава ѝ всеки ден правят промяната на караула пред двореца в Осло.

Частта взе участие и в публични церемонии, като да вземем за пример връчването на Нобеловата премия за мир.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР