Тричленна банда автоджамбази, оборудвана със специализиран софтуер за кражба на

...
Тричленна банда автоджамбази, оборудвана със специализиран софтуер за кражба на
Коментари Харесай

Екшън в Бургас: Ченгетата спипаха в крачка автоджамбази, задигали коли с уникална джаджа на руски хакери

Тричленна тайфа автоджамбази, оборудвана със профилиран програмен продукт за кражба на скъпи коли, бе разрушена тихомълком от бургаските ченгета, предава Флагман.бг. Работата по случая към момента продължава и до този миг не са обявени детайлности, само че на двама от тримата задържани към този момент е наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража”.

И тримата автоджамбази са от граничния Свиленград, работили са с новаторско техническо устройство, което им разрешавало за няколко секунди да преодолеят всички фабрични отбрани.

Уникалната джаджа удивила проверяващите, тъй като е изцяло непозната за България. Става въпрос за надградена и доста по-модерна версия на онази, с която арестуваха преди няколко години Валентин Стойков-Пахама и Божидар Благоев-Даката. Устройство е модифицирано от съветските хакери, нападна непосредствено компютъра на скъпите коли, отключва ги и възпламенява мотора.

Крадците са били изключителни експерти. Добре са знаели къде има камери в Бургас, какви направления да изберат и в кои региони е безвредно да ударят. Специално са подбирали и колите.

В случая са откраднали Мазда CX5 с немска регистрация. Джипът е благосъстоятелност на брачен партньор на бургазлийка, който е пристигнал с жена си за няколко дни в Бургас.

Маздата е открадната от паркинг в ж.к.”Лазур” – до Краставицата. Случаят се поема от криминалистите на Пето РУП Бургас. Само за няколко часа ченгетата бързо стигат до причинителите. Бандата е задържана в Стара Загора, а джипът открит в Симеоновград.

„ Тези момчета ми върнаха вярата в българската полиция. Благодаря им! Справиха се в доста, както не биха съумели и служителите на реда в Германия. Всички бяха млади и интелигентни момчета, а отношението им към нас – извънредно. Изключителни професионалисти”, сподели Мина Дж.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР