Тричленен състав от Апелативен съд-Бургас е потвърдил налагането на запор

...
Тричленен състав от Апелативен съд-Бургас е потвърдил налагането на запор
Коментари Харесай

Съдът потвърди запор от 200 млн.лв. върху имоти на Прокопиев

Тричленен състав от Апелативен съд-Бургас е удостоверил налагането на запор от съвсем 200 млн. лева върху имущество и активи на предприемача Иво Прокопиев и брачната половинка му, заяви „ Правен свят ”. Той е обвиняем за приватизацията на миноритарния дял в електроразпределителното сдружение " ЕВН " (двама от останалите подсъдими са някогашните министри в първото държавно управление на ГЕРБ - Симеон Дянков, Трайчо Трайков).

Съдебният състав Златина Иванова (председател), Румяна Манкова и Албена Зъбова – Кочовска (докладчик) оставя в действие определение на Окръжен съд – Бургас, с което се почита настояването на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) за налагане на запор на парцели и активи, благосъстоятелност на Галя и Иво Прокопиеви. Решението е дефинитивно.

От правосъдния акт се схваща, че настояването на КОНПИ е поради необоснован генезис на средства в размер на 14 млн. лева, което съставлява сума доста над избраната по закон граница за " доста противоречие " от 250 000 лева Подозренията са, че тези средства са от приватизацията на предприятието " Каолин ". Проверката против Прокопиев е почнала преди една година, когато той към този момент е бил в качеството на обвинен по делото за приватизацията на 33% от държавния дял в ЕВН.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР