Тричленен състав на ВАС отмени формулата за дялово разпределение на

...
Тричленен състав на ВАС отмени формулата за дялово разпределение на
Коментари Харесай

ВАС отмени формулата за дялово разпределение на топлоенергия

Тричленен състав на Върховен административен съд анулира формулата за дялово систематизиране на топлоенергия в постройките етажна благосъстоятелност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдът приема, че методиката за дялово систематизиране на топлинна сила е призната вследствие на позволени основни нарушавания на административнопроизводствените правила. Освен това тя е неразбираема във връзка с част от параметрите в нея. Съдът е безапелационен, че на потребителите не се фактурира употребяваната топлинна сила въз основа на действителното им ползване.

Съдът е приел изказванията на жалбоподателите, че е позволено несъгласие сред Директивата за енергийната успеваемост на Европейски Съюз и разпореждания от Закона за енергетиката. Директивата изисква фактуриране на действителното ползване на силата. Това задължава страните - членки да вкарат транспарантни правила за систематизиране на разноските за ползване на топлинна сила или топла вода в здания. Целта е да се обезпечи бистрота и акуратност при отчитането на самостоятелното ползване, което да даде опция на потребителите да контролират потреблението си на сила.

Потреблението от обособените клиенти в постройка - етажна благосъстоятелност на топлинна сила, отдадена от сградната апаратура се дефинира по изчислителен път, само че все пак разпределеното самостоятелно ползване ще е по-близо до действителното тогава, когато избраното общо количество топлинна сила, отдадена от сградната апаратура е оптимално близо до действителното, написа в решението на съдиите от Върховен административен съд.

Решението на 3-членния състав на Върховен административен съд може да се апелира пред 5-членен правосъден състав в 14-дневен период от известието до страните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР