Тричленен състав на Върховния административен съд спря производството по административно

...
Тричленен състав на Върховния административен съд спря производството по административно
Коментари Харесай

ВАС спря делото за мандата на кмета на Благоевград, докато не се произнесе КС

Тричленен състав на Върховния административен съд спря производството по административно дело № 6303/2020 година до произнасянето на Конституционния съд на Република България по конституционно дело №5, формирано с искане за оповестяване на противоконституционност на наредба от използван по делото закон.

Делото във Върховен административен съд беше формирано по касационна тъжба на кмета на Община Благоевград против решение от 21.05.2020 година на Административен съд Благоевград, с което е отхвърлена жалбата му против Решение № 304-МИ от 28.04.2020 година на Общинската изборна комисия (ОИК) – Благоевград за предварително преустановяване на пълномощията му на кмет на община Благоевград.

Административен съд - Благоевград удостовери решението на ОИК да приключи предварително пълномощията на Румен Томов

Делото във Върховен административен съд ще бъде обновено след привършване на Конституционно дело № 5/2020 година с предмет дали е налице противоконституционност на член 42, алинея 1, т. 5 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация (обн., Дъждовни води, бр. 77 от 17.09.1991 година, последно изм., бр. 79 от 8.10.2019 г.), оповестиха от пресцентъра на Върховен административен съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР