Тричленен състав на Софийския апелативен съд промени мярката за неотклонение

...
Тричленен състав на Софийския апелативен съд промени мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Освободиха от ареста осъдения на доживотен затвор свекър на перничанката Евгения, убита жестоко

Тричленен състав на Софийския апелативен съд промени мярката за неотклонение на 61-годишния Пламен Владимиров от Перник, наказан на пожизнен затвор за жестокото убийството на снаха му Евгения Владимирова.


Апелативните магистрати взеха решение, че мъжът би трябвало да излезе от ареста против парична гаранция в размер на 5000 лв.. Тази мярка бе наложена на Владимиров и преди задържането му под стража. Съдът показва, че Пламен Владимиров е имал изрядно процесуално държание, не е препятствал по никакъв метод провеждането на делото и е спазвал всички условия към него. Взето е поради и тежкото здравословно положение на подсъдимия, както и обстоятелството, че той има непрекъснат адрес и чисто правосъдно минало.

От момента на установяване на по-лека мярка за неотклонение от " Задържане под стража " на 22 март м. година Пламен Владимиров не е имал държание, водещо до извод за допустимо отклоняване от мярката, респективно укриване, в противен случай, във всички досегашни производства във връзка мярката за неотклонение във връзка с него е било одобрявано безпротиворечиво, че заради съществуването на непрекъснат адрес, уседналост, фамилна ангажираност и чисто правосъдно минало, липсва каквато и да било заплаха да се укрие. Допълнителен мотив в тази тенденция е влошеното му здравословно положение още от 2015 година, сочат магистратите.

Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране. То идва единствено 20 дни, откакто Софийският градски съд постанови пожизнен затвор за 61-годишния мъж и сина му Орлин. Те бяха приети за отговорни в умишленото ликвидиране на 33-годишната Евгения Владимирова, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод.

В средата на октомври 2021 година Евгения беше оповестена за изчезнала от 36-годишния си брачен партньор Орлин. Пред служителите на реда мъжът обяснил, че жена му тръгнала за фитнес в прилежащ столичен квартал, само че по-късно не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на столичанката, която бе майка на 6-годишно момченце. В началото на ноември проверяващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник. Орлин и татко му Пламен Владимиров, който е някогашен чиновник на ДАНС, бяха арестувани и направиха цялостни признания.

По-късно проверяващите разкриха по какъв начин се е стигнало до жестокото ликвидиране. Двамата съпрузи се скарали, евентуално поради ревнивост, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а дамата припаднала. Владимиров помислил, че я е умъртвил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този миг дамата била жива, въпреки и в безсъзнание. След това 36-годишният мъж извикал татко си Пламен, който качил тялото на снаха си в персоналния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

Мотивите на Софийския градски съд за присъдата " пожизнен затвор " за татко и наследник Владимирови към момента не са оповестени.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР