Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна изпълнение на

...
Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна изпълнение на
Коментари Харесай

Окръжен съд предава на Германия издирван 46-годишен кюстендилец

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил позволи осъществяване на Европейска заповед за арест / ЕЗА / във връзка с 46- годишен кюстендилец – И. Г. Заповедта е издадена на 13. 01. 2023 година от Главен прокурор в качеството на европейски делегиран прокурор – Европейска прокуратура- Център Мюнхен, въз основа на заповед за задържане от Районен съд – Мюнхен, Германия. И. Г. изиска от съда да бъде предаден допустимо най- бързо на управляващите в Германия, като не се отхвърля от правилото на особеността, т. е. да бъде разследван единствено за посочените в ЕЗА закононарушения. Той бе арестуван в дома си в село Шипочано, при профилирана полицейска интервенция в края на месец януари.


Жителят на Община Кюстендил се търси за 2 закононарушения: присъединяване в проведена незаконна група и машинация, в това число такава, която визира финансовите ползи на Европейските общности, с оптимален период на наказването до 15 години. Описаните действия съставляват закононарушения и по българския Наказателен кодекс, наказуеми с отнемане от независимост.


Окръжен съд – Кюстендил позволи осъществяване на Европейската заповед за арест и постанови И. Г. да бъде предаден на немските управляващи. Решението не предстои на обжалване и протестиране.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР