Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди определението на

...
Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди определението на
Коментари Харесай

Съдът потвърди: Задържане под стража за Димитър Димитров, обвинен в убийство на съпругата си

Тричленен състав на Апелативен съд – София удостовери определението на Окръжен съд – Перник, с което е взета мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на Димитър Димитров, упрекнат в съзнателно ликвидиране на брачната половинка си в гр. Перник, за което се планува от 10 до 20 години отнемане от независимост.

Съдът споделя извода на първоинстанционния съд за съществуване на възможна съпричастност на обвинения към действието, за което е притеглен към наказателна отговорност, както и съществуването на действителна заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение.

Събраните писмени доказателства и свидетелски показания сочат, че Димитър Димитров е осъществявал принуждение по отношение на брачната половинка си преди настъпването на нейната гибел и при една по-лека мярка за неотклонение, обвиненият би могъл да влияе върху очевидците, част от които са негови близки.

Апелативните съдии смятат, че съществуването на обвиняване за съзнателно ликвидиране, съвкупността от събраните доказателствата по делото и здравната документи по отношение на здравословното положение на обвинения, водят до извода, че единствената съответна мярка за неотклонение се явява „ задържане под стража “.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР