Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди изцяло определение

...
Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди изцяло определение
Коментари Харесай

Делото за катастрофата край Своге: Все още няма достатъчно доказателства за виновниците

Тричленен състав на Апелативен съд – София удостовери напълно определение на Окръжен съд – София (ВЧНД №110/2022 г.), с което през януари 2022 година бе прекъснато и върнато на прокуратурата за премахване на позволени на досъдебната фаза основни нарушавания на процесуалните правила, делото за злополуката край Своге от август 2018 година, при която починаха 20 индивида.

Според магистратите във импортирания обвинителен акт на прокуратурата във връзка с две от подсъдимите лица Б Иванов и И Иванов се открива недостиг на обстоятелства, който визира пълнотата и на обвиняванията по отношение на тях и лимитира правото им на отбрана. Веднъж към този момент (Определение на САС от 25.05.2021 година по ВЧНД 491/2021) Апелативният съд е дал инструкции - за детайлно ревю на обстоятелства, които да вменяват отговорност на тези подсъдими за посочените нарушавания на специфичните правила от Закон за устройство на територията, само че защото и с сегашния обвинителен акт дадените от САС инструкции не са изпълнени в целокупност, делото следва да бъде върнато на прокурора с оглед преценката за възможното показване на нужните съответстващи обстоятелства, в случай че към момента се поддържа обвиняването за тези нарушавания по т.4 и т.5 на ал.2 на чл.163 от Закон за устройство на територията, сочат магистратите.

Нарушението е отстранимо и заради това делото се връща на прокуратурата. Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР