Тричленен състав на Апелативен съд - София отмени определението на

...
Тричленен състав на Апелативен съд - София отмени определението на
Коментари Харесай

Съдът върна в ареста обвинения за контрабанда Марин Димитров 

Тричленен състав на Апелативен съд - София анулира определението на Софийски градски съд, с което мярката на обвинения за присъединяване в Организирана незаконна група и контрабанда Марин Димитров бе изменена от " задържане под стража " в " домакински арест ".

Според апелативните магистрати митингът на Софийската градска прокуратура против изменението на мярката е състоятелен и тя не следва да бъде променяна. Съставът на САС не възприе доводите на първоинстанционния съд, че влошеното здравословно положение на арестувания постанова изменение на мярката

. Съдът уточни, че в ареста здравословното положение на арестувания се наблюдава, за него се поставят систематични грижи и му се оказва висококвалифицирана здравна помощ. В същото време продължава да е налице обоснованото съмнение, че той е взел участие в проведена незаконна група, както и заплахата лицето да извърши друго закононарушение при изменение на сегашната мярка за неотклонение. Срокът, в който е арестувано лицето е рационален и законов. Въз основа на това САС дефинира мярка " задържане под стража " на Марин Димитров.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР