Тричленен състав на Апелативен съд – Бургас потвърди 8-годишната ефективна

...
Тричленен състав на Апелативен съд – Бургас потвърди 8-годишната ефективна
Коментари Харесай

Потвърдиха: 8 години затвор за убийството на Никол в асансьор

Тричленен състав на Апелативен съд – Бургас удостовери 8-годишната ефикасна присъда на Иван И. за убийството на 11- годишната Никол Й.

Двете правосъдни инстанции признаха за отговорен Иван И за закононарушението, осъществено на 20 август 2017 година в асансьорна кабина на жилищен блок в ж.к. " Меден рудник “ в гр. Бургас.

Иван И. съзнателно умъртвил момичето, като й нанесъл удар с нож в  дясната част на врата и прерязал сънната артерия, което довело до остра кръвозагуба и анемия.

Съдебните инстанции одобряват, че убийството е осъществено против малолетно лице и по изключително непосилен за жертвата метод, като подсъдимият въпреки и малолетен /15 г./ е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си.

Потвърденото наказване е в размер на осем години " отнемане от независимост “, което да бъде изтърпяно при първичен " общ “ режим.

Иван И.е наказан да заплати на потърпевшата Мими С. (майка на момичето) сумата от 150 000 (сто и петдесет хиляди) лв., представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, произлизащи от гибелта на щерка й.

Решението предстои на касационно обжалване и митинг в 15-дневен период от съобщаването му на страните пред Върховен касационен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР