Триъгълен ринг, отворени ръкавици, 9 рунда по 2 минути и

...
Триъгълен ринг, отворени ръкавици, 9 рунда по 2 минути и
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Взех лек психически превес

Триъгълен кръг, отворени ръкавици, 9 рунда по 2 минути и разрешени удари от ММА - това чака Кубрат Пулев след няколко часа при срещата с американеца Франк Мир в Тексас, Съединени американски щати.

Двамата се изправят един против различен като коронния мач на церемония вечер на Globe Life Field в Арлингтън - дома на бейзболния " Тексас Рейнджърс ". След тях почитателите ще могат да слушат именитата хеви метъл тайфа " Металика ".

За пръв път в своята кариера Пулев се включва в подобен дуел. И макар новите правила, искрите по време на формалното претегляне сред двамата прехвърчаха по традиция.

" Знаете, че преди боксови мачове постоянно прехвърчат искри. Всичко е игра на нерви, на душевен офанзиви, които са значими. Въпреки че той не ме поздрави, аз се пробвах да го поздравя. Смятам, че авансово взех лек превес душевен ", сподели той в предаването " Тази събота " и разясни:

" Стратегията е почти ясна. Смятам, че е нов спорт, само че в последна сметка този войник ни е прочут, разучихме го, направихме тактика, която се надяваме да бъде сполучлива. За мен " жълти " детайлности не са значими, те си касаят персонално него. За мен е значима самата му спортно-физическа подготовка и какъв вид е като боксьор. Личните му връзки не са значими. По-важно е, че аз съм подготвен, аз съм здрав. Контузията ми още отпреди мача с Джошуа отшумя. Чувствам се подготвен, усещам се здрав, на вярното място. Трябва да имам мачове, с цел да държа рутината. Радвам се, че съм тук, че съм на това голямо събитие. Хората в Америка желаят да видят подобен вид шоу, състезание сред разнообразни типове бойни спортове. Смятам, че ще стане хубаво събитие с хубави мачове. Тук са съпоставили бокса с ММА, създали са го да е супер забавно за хората и въпреки всичко се веселя, че в последна сметка има българин на такова равнище "

Снимка: Lap.bg

Пулев към момента не е решил под съпровода на каква музика ще излезе на триъгълния кръг.

" Не съм бил на концерт на " Металика ". По принцип не ги чувам, само че някои от песните им са неповторими, мощни, зареждащи. Аз се веселя. Голямо е събитието. Не знам гайдата дали ще отива на " Металика " и на цялостната идея. Знаете, че постоянно обичам да популяризирам българското, да промотирам България, а българите по света да се заредят, хората в България да добият още повече самочувствие, тъй като имаме потребност като нация и народ "

Той обясни, че първоначално се е чувствал необичайно с новия вид ръкавици. Различно е и времетраенето на рундовете, което предвещава напрегната борба.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

" 9 рунда по 2 минути. По принцип в професионалния бокс е 12 рунда по 3 минути. Времето е малко по-кратко, само че самият кръг е извънредно дребен. Самата борба ще бъде много по-интензивна. Ще има клинчове и " по-мръсен " бокс. Горе-долу по този начин го регистрирам. Беше ми доста мъчно първоначално с ръкавиците. Те са дребни, пръстите са извън. Боксът е класа, спорт с доста огромна история. Да преминеш от боксовите ръкавици, които резервират юмрука, към тези, при които при всеки един удар човек може да си счупи ръката, да не приказваме за на съперника главата, ребрата... Но светът отива натам. Хората желаят представление, страст и тези спортове им ги дават ", сподели Кобрата.

Неотлъчно до него ще бъде брат му Тервел Пулев, каквато е и традицията в фамилията.
View this post on Instagram

" Всичко стартира и потегля от фамилията - по какъв начин хората са възпитани, по какъв начин децата израстват. Това на по-късен стадий се отразява в тяхното развиване, метода им на живот и връзките и уважението сред тях. Ние по този начин сме възпитавани - да бъдем един до различен, въпреки че нито брат ми е елементарен човек, нито аз съм, доста пъти сме се карали. Но той е постоянно до мен, аз съм постоянно до него, колкото и да се караме, колкото и да спорим, колкото и да сме разнообразни. Той е до мен, екипът е до мен, сплотени сме и би трябвало да направя най-важното - да донеса триумфи на мен, на България, на българите на стадиона, на българите в България, които ще ме поддържат. Обичам ги откровено ", съобщи българският боксьор.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР