Три зимни туристически рекорда отчете Кипър в началото на активния

...
Три зимни туристически рекорда отчете Кипър в началото на активния
Коментари Харесай

Туристически рекорди в Кипър



Три зимни туристически върха регистрира Кипър при започване на дейния летен сезон на 2018 година, който се чака да сложи нов връх, за четвърта поредна година, във възходящото развиване на кипърския туризъм, най-силния стопански бранш на страната.

Островът на Афродита е посрещнал рекорден брой туристи, освен това със забележителен растеж, през зимния сезон /месеците от ноември 2017 до март 2018 г./, за първите три месеца на тази година и за месец март, регистрира националната Статистическа работа. Постиженията и през трите интервала са най-високите в историята на кипърския туризъм.

Изминалият зимен сезон на слънчевия средиземноморски остров е най-успешният до момента, като туристическите пристигания през него са нараснали с 23% по отношение на предходната година. С съвсем 30% повече посетители са предпочели Кипър през първите три месеца на 2018 година Само през март пристигналите туристи са с над 36% повече в съпоставяне със същия месец предходната година. Основните пазари, съдействали за този растеж, са Англия, Русия, Германия и Израел.

Активният летен сезон на острова стартира на 1 април и се чака той да сложи нов връх, за четвърта поредна година, в развиването на туризма. Прогнозите са, че броят на пристигналите туристи ще премине психическата преграда от 4 млн. души /при локално население от към 850 000 души/.
Въпреки напрежението в района на Източното Средизеноморие и въздушните удари против Сирия, осъществени от английската военновъздушна база на острова, кипърските курорти са безвредни, няма анулирани резервации в хотелите, оповестиха от Кипърската организация по туризъм.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР