Три заведения работят незаконно на плаж Кабакум-централен край Варна, е

...
Три заведения работят незаконно на плаж Кабакум-централен край Варна, е
Коментари Харесай

Три заведения работят незаконно на плаж Кабакум-централен край Варна

Три заведения работят нелегално на плаж Кабакум-централен край Варна, е открила взаимна инспекция на институциите, в която се включи министърът на туризма Николина Ангелкова, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Сезирана е община Варна и локалния строителен надзор неотложно да съборят заведенията или да спрат доставката на ток и вода. Миналата година е бил преустановен договорът с някогашния наемател на плажа заради установени нарушавания. Нов наемател е определен, само че той още не стопанисва линията, защото търгът се апелира от един от участниците.

В подобен случай плаж Кабакум-централен има статут на неохраняем, посочи Ангелкова. В момента неохраняемите плажове в страната са 103. " В този случай е редно там да не се прави никаква комерсиална активност ", съобщи тя и посочи, че на община Варна и Дирекцията за районен строителен надзор е даден седемдневен период. Когато приключат правосъдните процедури, ще се пристъпи към подписване на контракт с новия наемател, изясни министърът на туризма.

Тя напомни, че инспекциите за спазването на договорите за наем и концесия на морските плажове не престават и ще са всекидневни през целия сезон и по цялото Черноморие. От предходната година по самодейност на премиера Бойко Борисов интензивно работи Координационен център, в който с изключение на Министерството на туризма вземат участие също Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, прокуратура, митници и други контролни органи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7335)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР