Три водещи компании създават отворена, безплатна платформаТехнологията HDR10+ променя динамично

...
Три водещи компании създават отворена, безплатна платформаТехнологията HDR10+ променя динамично
Коментари Харесай

Започва лицензиране на технологията HDR10+

Три водещи компании основават отворена, безвъзмездна платформа

Технологията HDR10+ трансформира динамично яркостта, насищането и контраста на изображенията, като разрешава по-точно екранно възпроизвеждане на наличието – по този начин, както е замислено от основателите на филми и ТВ стратегии (източник: Samsung)

20th Century Fox, Panasonic и Samsung оповестиха неотдавна партньорство за развиване и налагане на пазара на технологията HDR10+. Целта на трите водещи компании е да основат отворена, безвъзмездна платформа с динамични метаданни за реализиране на уголемен динамичен диапазон на изображенията и да поемат лицензирането на HDR10+ през януари т.г.

Замисълът на създателите на плана е платформата да лицензира компании, които се занимават със основаване и разпространяване на видеосъдържание, производители на тв приемници, плейъри, абонаменти плъгини и друго съоръжение. Лицензирането ще бъде гратис, като се изключи номинална вноска за административни разноски.

Тази седмица 20th Century Fox, Panasonic и Samsung разкриха детайлности за развиването на плана. Платформата HDR10+ ще стане скоро налична за лицензиране на основателите на наличие, компонентни, съоръжение и потребителки устройства.
още по тематиката
Към момента заинтерсованите страни могат да прегледат лицензионната стратегия, включително спецификации и съглашение с потребителите, както и да се абонират за приемане на вести за достъпността на техническите спецификации на HDR10+. Интерес към поддръжка на платформата HDR10+ към този момент са показали десетки компании от разнообразни промишлености, настояват от алианса.

Веднага щом започва лицензирането на HDR10+, създателите на алианта ще стартират да употребяват технологията във всички свои бъдещи филми във формат Ultra HD, в някои модели тв приемници, Ultra HD Blu-ray плейъри, записващи устройства и други артикули. Сертификацията на устройствата ще се прави от външни оторизирани центрове за тестване.

Технологията HDR10+ трансформира динамично яркостта, насищането и контраста на изображенията, като разрешава по-точно екранно възпроизвеждане на наличието – по този начин, както е замислено от основателите на филми и телевизионни стратегии. 20th Century Fox, Panasonic и Samsung ще показват опциите на HDR10+ на идното ревю CES 2018 в Лас Вегас.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР