Три версии за кървавата баня в Москва развиха арабистът Владимир

...
Три версии за кървавата баня в Москва развиха арабистът Владимир
Коментари Харесай

Три версии за кървавата баня в Москва

Три версии за кървавата баня в Москва развиха арабистът Владимир Чуков и Валерий Тодоров, някогашен сътрудник на Българска национална телевизия в съветската столица в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

„ Или съветските служби са подценили тази опасност, или информацията, получена като предизвестие от американското посолство, е била недооценена ”, безапелационен бе Тодоров, който е и някогашен общоприет шеф на БНР. Той даде първите две версии.

Той изясни, че се води и хибридна война редом с войната в Украйна. „ Терористите нямат народност. Двама от таджикистанците, чиито имена бяха упоменати, са си живи и здрави по домовете. Вероятно нападателите са употребили подправени паспорти. Съединени американски щати и Украйна обявиха, че няма украинска диря в този атентат. Сега се оказва, че задържаните 11 души били в така наречен квадрат, от който да стигнат до Украйна ”, сподели Тодоров.

Според него службите дават повече информация за жертвите и по-малко за това, по какъв начин е проведен атентата. Само един от четиримата стрелци е приказвал съветски, останалите не знаят езика. Твърди се, че са задържани 11 души, не се знае какви са останалите седем.

„ Арестуваните били арестувани в Брянска област от бойци на чеченския полк „ Ахмат ”. По непотвърдени данни азербайджанецът, който има концертния комплекс „ Крокос ” е женен за внучката на азербайджанския президент Алиев ”, изясни някогашният сътрудник в Москва.

„ Таджиките са най-бедната част от хората, които отиват да работят в Русия, забавен факт е, че са имали съветски паспорти ”, сподели журналистът.

На днешния ден се навършват 5 година от рухването на последния бастион на „ Ислямска страна ”. Възможно е да се търси връзка с атентата, счита анализаторът Владимир Чуков.

„ Собственикът на концертния комплекс е азербайджанец. Неговият наследник е прочут певец… Оръжието на атентата са автоматизирани пушки. В известието на „ Ислямска страна ” християните са наречени с едно мощно отрицателно послание ”, сподели още той.

Чуков прави връзка сред обособени детайли, които по думите му, демонстрират ясния почерк на „ Ал Кайда ”.

Епицентърът на „ Ислямска страна ” 2015-2019 година беше Сирия-Ирак. Сега ИДИЛ е решила да възвърне халифата, сподели Чуков. Според него Москва не съумя да разбере какво се случи при изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан, когато беше отворена „ кутията на Пандора ”, добави арабистът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР