Три варианта за постигане на колективен имунитет: в края на

...
Три варианта за постигане на колективен имунитет: в края на
Коментари Харесай

И без щаб, брифингите остават: Здравният министър обяви 3 варианта за колективен имунитет

Три разновидността за реализиране на групов имунитет: в края на юни, края на юли или края на август разгласи здравният министър Костадин Ангелов в петък на първия брифинг на здравните управляващи след разпускането на Националния действен щаб (НОЩ). Ангелов съобщи, че е разумно решение в края на мандата на премиера Бойко Борисов, тъй че идващият министър председател да реши по какъв начин да постъпи оттук насетне. Той уточни, че брифингите на здравните управляващи за информиране по отношение на настоящата епидемиологична конюнктура ще продължат и прикани тематиката да не се политизира.

Ангелов разгласи, че от май месец нататък ще има опция за слагането на 50 000 дози на ден от имунизацията на Pfizer/BioNtech, което ще форсира темпът на имунизация. Той сподели, че има три разновидността за реализиране на групов имунитет, което включва както броят на преблоледувалите, по този начин и на имунизираните.

Оптимистичният е това да стане в в края на юни, реалистичният вид е за края на юли, а песимистичният сюжет е за края на август.

Ангелов регистрира, че управляващите се оправят с третата вълна на Covid-19, което значи, че ограниченията, които бяха взети са били навременни, пълноценни и и са дали резултат. Той добави, че има трайна наклонност за понижаване на приетите в болница и чака след няколко седмици да се усети трайно.

Главният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев заяви, че 14-дневната заболяемост е 570 на 100 000 души население, а през последните дни е към 515 на 100 000. Той изрази вяра другата седмица да паднат под 500.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР