Три въоръжени дрона бяха свалени над летището на Ербил в

...
Три въоръжени дрона бяха свалени над летището на Ербил в
Коментари Харесай

Три въоръжени дрона бяха свалени над американска база в Ирак

Три въоръжени дрона бяха свалени над летището на Ербил в Северен Ирак, където има ситуирани военнослужещи от Съединени американски щати и други страни, заяви в изказване службата за битка с тероризма на Иракски Кюрдистан, представена от Ройтерс.

В изказването на службата не се показва дали има жертви или вреди по инфраструктурата вследствие на офанзивата.

Нападение бе осъществено часове откакто иранският Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) съобщи, че е атакувал хипотетичен " шпионски щаб " на израелската работа за външно разузнаване Мосад в полуавтономния иракски район Кюрдистан. 

В изказване на службата за битка с тероризма се споделя, че дроновете са били прехванати и свалени към 5:05 ч. локално време.

Засега никой не е поел отговорност за офанзивата. Групировка, наречена " Ислямска опозиция в Ирак ", която сплотява обвързваните с Иран иракски милиции, е поемала отговорност в предишното за сходни набези в предишното.

Американските и интернационалните сили, основани в Ирак и оттатък границата в Сирия, са в положение на нараснала подготвеност на фона на десетки набези, за които отговорност поема най-много " Ислямска опозиция в Ирак ".

Групировката прави тези офанзиви поради поддръжката на Вашингтон за Израел във войната му против подкрепяното от Иран придвижване " Хамас " в Газа, показва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР