Три важни годишнини – 60 години от създаването си, 300

...
Три важни годишнини – 60 години от създаването си, 300
Коментари Харесай

ПУ отбелязва три важни годишнини с тържествен концерт

Три значими годишнини – 60 години от основаването си, 300 години от рождението на патрона си Паисий Хилендарски и 260 години от написването на " История славянобългарская “, ще означи Пловдивският университет с церемониален концерт в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Концертът с партньорството на Драматичен спектакъл - Пловдив ще се организира през днешния ден от 11:00 часа. Сред формалните посетители, поканени на него, са президентът на Република България Румен Радев, кметът на града Здравко Димитров, Негово Високопреосвещенство Пловдивският Митрополит Николай, ректори и заместник-ректори на висши учебни заведения в страната и други

Сценарият и режисурата на концерта са дело на доцент Леонард Капон, проф. доктор Александър Илиев и доктор Зоя Капон - преподаватели в специалността " Актьорство за трагичен спектакъл “ на най-голямото висшето учебно заведение в Южна България. Водещи ще са ученици на тази компетентност, които са към този момент актьори на главен трудов контракт в разнообразни театри на страната. Идеята е да се покаже другото лице на университета – с изключение на да предава професионални познания, обучение и просвета, да развива и гениите на хората, които работят и учат в него, оповестиха уредниците на проявата.

В програмата на концерта ще вземат участие студенти от 4 елитни специалности - " Актьорство за трагичен спектакъл “, " Педагогика на образованието по музика “, " Джаз и поп изпълнителско изкуство “ и " Педагогика на образованието по изобразително изкуство “. Като реализатори ще се включват и техните преподаватели - проф. доктор Александър Илиев - корифей на пантомимата и рекордьор на " Гинес “, проф. доктор Веселин Койчев – водач на емблематичната за Пловдив джазова групировка " Бели, зелени и червени ", доктор Майя Бошева - учител по джаз и поп пеене в бакалавърски и магистърски стратегии и други. Гостуват струнен квартет " Интро “, а студенти от АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “ ще подарят осъществяване на Тракийски танц по музика на Димитър Христов и хореография на Йосиф Балджийски.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР