Три тежки стратегически американски стелт-бомбардировачи Northrop B-2А Spirit са на

...
Три тежки стратегически американски стелт-бомбардировачи Northrop B-2А Spirit са на
Коментари Харесай

Американски бомбардировачи пак отидоха във Великобритания - заради Русия

Три тежки стратегически американски стелт-бомбардировачи Northrop B-2А Spirit са разполагаем на Кралските военновъздушни силина Англия за осъществяване на задания в Европа и съответно за симулация на ракетно-бомбови удари край границите на Русия, предава организация EA Daily.
Spirit of Mississippi, Spirit of Georgia и Spirit of New York – това са имената на трите бомбардировача B-2A, които дойдоха в английската база " Феърфорд ", отбелязва съветското издание " Оперативная линия ", представено от Агенция " Фокус ".
Съобщава се също, че преди този момент наетият от Военновъздушни сили на Съединени американски щати B-747 Jumbo Jet е докарал във " Феърфорд " последната част от американския инженерно-технически състав на американската база " Уайтман " (от там са и стелт-бомбардировачите), защото самолетът B-2A е със скъпа и комплицирана поддръжка.
Очаква се, че през тази седмица към трите B-2A във Англия ще бъдат ситуирани още не по-малко от два стратегически бомбардировача Boeing B-52H Stratofortress.
" С оглед към този момент намиращият се там от 17 юни един B-52H с непълна техническа подготвеност, тъй като му бяха заменени закрепванията на два мотора към равнината на крилото и бе осъществена работа по подмяна на изгорен мотор, броя на ударните сили на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, ситуирани във Англия ще възлиза на шест единици ", отбелязва " Оперативная линия ".
Руската организация прибавя, че от средата на август командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати е пристъпило към практическа реализация на подготвителните мероприятия за следващо разполагане (започвайки от края на август) на стратегически бомбардировачи във Англия. B-2A в предопределен за продупчване на плътна противовъздушна защита и нанасяне на удар с стандартно или нуклеарно оръжие.
По-рано EADaily неведнъж е съобщавала за полети през март до западните граници на Русия от разположените шест американски стратегически бомбардировачи Boeing B-52H Stratofortress в английската авиобаза " Феърфорд ". B-52H доближи условните граници на изстрелванията, получи информация за евентуални цели, вкара съответните данни в прицелните комплекси (системи) на ракетите - и симулира условни изстрелвания върху тях. И тези цели бяха най-важните военни уреди на Русия - летища, командни пунктове, позиции за изстрелване на ракети и така нататък, изрично гласи материалът.
Освен това постоянните полети на B-52H край съветските граници съставляват своего рода отработване на излизане на границата на ракетен удар и нанасянето му отвън зоната на идентифициране на радиолокационните средства на Противовъздушна отбрана, както и отвън рамките на бойния радиус на изтребителите от съветските Противовъздушна отбрана МиГ-31. Тогава командването на съветските Военнокосмически сили (ВКС) трансферира от авиобазата в Енгелс (Саратовска област) на едно от летищата зад полярния кръг четири стратегически ракетоносеца Ту-160 и един аероплан за далечно радиолокационно идентифициране.
В началото на април американските бомбардировачи B-52H се върнаха от авиобазата " Феърфорд " вкъщи в " Барксдейл " (в южната част на САЩ).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР