Три талантливи момичета от арт школа Колорит“ са Носители на

...
Три талантливи момичета от арт школа Колорит“ са Носители на
Коментари Харесай

Специални награди печелят три талантливи момичета от арт школа „Колорит“ от Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов“ 2024 в Казанлък

Три надарени девойки от арт школа „ Колорит “ са Носители на „ Специална премия “ – най-високото отличие на Националния конкурс за детска рисунка „ Наследници на Дечко Узунов “ в град Казанлък.



Конкурсът тази година е отдаден на 125 годишнината от рождението на именития български художник Дечко Узунов. Темата на това издание е „ Полет “.



За своите забавни живописни произведения „ Специална премия “ получават тринадесетгодишните Аделина Петрова, Пламена Захариева и Таня Косташка. Аделина е отличена за своята рисунка „ Времето бързо лети “. Тя живее във Велико Търново и се образова към този момент две години онлайн в арт школа „ Колорит “ и това е следващата влиятелна премия, която тя печели. Пламена е отличена за красивата си рисунка „ Полетът на орела “.



Пламена живее в София и се образова онлайн в школата към този момент две години и също се трансформира в победител в доста състезания. Таня е наградена за живописната си творба „ Полет на фантазиите “. Таня се образова пета година в школата и е едно от преуспяващите надарени деца на „ Колорит “. Тя е притежател на десетки влиятелни интернационалните и национални награди. Конкурсът се провежда за седемнадесети път от Националното учебно заведение за изящни изкуства и дизайн „ Акад. Дечко Узунов “, взаимно с Министерството на културата и се организира под егидата на Областния Управител на Област Стара Загора.



Награждаването по традиция ще се организира на 22 февруари – рождения ден на Дечко Узунов в изложбената зала на НУПИД „ Акад. Дечко Узунов “ в града на розите. Ръководителят на школата Майя Ананиева получава премия за учител, чиито ученици са носители на високи награди в изданието на състезанието.

Информацията е на Майя Ананиева – началник на арт школа „ Колорит “ – Плевен

16.02.2024г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР