Три седмици след смъртоносната катастрофа железниците на Гърция постепенно ще

...
Три седмици след смъртоносната катастрофа железниците на Гърция постепенно ще
Коментари Харесай

Железниците на Гърция постепенно ще се върнат в експлоатация на 22 март,

Три седмици след смъртоносната злополука железниците на Гърция последователно ще се върнат в употреба на 22 март. Това заяви през днешния ден министърът, отговарящ за превоза, представен от вестник " Катимерини ", написа Novini.bg.

Рестартирането на железопътния превоз ще стане в пет етапи, с петдневна пауза сред всяка фаза, сподели държавният министър Йоргос Герапетритис.

" Рестартирането на железницата е належащо, с цел да си върнем публичното доверие. Наред с това, забавянето на започването на работа, даже и с стеснен брой направления, крие съществени опасности от обири или бойкот “, сподели той, като означи, че има " доста сериозен проблем при превозването на товари до прилежащите страни “.

Министърът съобщи, че цялата железопътна мрежа ще бъде инспектирана преди рестартирането, защото парчета и други материали може да са попаднали на релсите, откакто влаковете са спрели да се движат.

Той също по този начин сподели, че натрупването на наслойка върху неизползваните коловози ще би трябвало да бъде отстранено, с цел да се обезпечи безпроблемен контакт с колелата на вагона, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР