Три седмици преди Зимните олимпийски игри дневният брой на новите

...
Три седмици преди Зимните олимпийски игри дневният брой на новите
Коментари Харесай

Броят на новите случаи на коронавирус в Китай достигна най-високото си равнище от две години

Три седмици преди Зимните олимпийски игри дневният брой на новите случаи на коронавирус в Китай е на най-високото си ниво от март 2020 година Това става на фона на напъните на Пекин да изкорени от територията на страната мощно заразния вид Омикрон, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29905
Днес в Китай бяха регистрирани 223 нови случая, в това число 80 в засегнатия от ковид пристанищен град Тянцзин, както и 9, включително на Омикрон, в южния град Кантон.

Още 68 други случая бяха открити в централната провинция Хънан, където беше въведен непълен локдаун и всеобща акция за тестване, засягащи няколко милиона поданици.

Град Чжухай, на границата с Макао, прикани жителите си да не напущат града, след откриването на дребен брой случаи на Омикрон. Започнаха проби на всички поданици, учебните заведения бяха затворени.

В същото време повишаването на случаите се забави в историческия град Сиан, след близо едномесечен локдаун.

Освен това през днешния ден бяха открити и 60 нови случая при пристигнали от чужбина, до момента в който Китай поддържа непоколебим надзор на границите си.

Атлети и представители на страните към този момент започнаха да идват в китайската столица в очакване на Игрите, като незабавно влизат в мощно следена територия, която ги изолира напълно от останалото население. След откриването на един случай на Омикрон в Пекин през уикенда управляващите постановиха по-строги правила за идващите в столицата от други райони на страната. Те към този момент ще би трябвало да показват отрицателен тест преди пътуването и още един след идването. Гражданите са приканени да не напущат града през идните празници за китайската Нова година.

Заразената жена не е напускала Пекин и не е била в контакт с други инфектирани, обявиха здравните управляващи, които подложиха на проби 13 000 души, живеещи или работещи в региона. Някои туристически обекти също бяха затворени, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29905  София: Близо 2000 ваксини са сложени в общинските пунктове през уикенда София: Близо 2000 ваксини са сложени в общинските пунктове през уикенда  Жертвите на Коронавирус в страната за денонощието - 44, множеството неимунизирани Жертвите на Коронавирус в страната за денонощието - 44, множеството неимунизирани  Започват да глобяват възрастните хора без ваксина в Гърция Започват да глобяват възрастните хора без ваксина в Гърция
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР