Три са ремонтите, които ще продължат на автомагистрала Хемус и

...
Три са ремонтите, които ще продължат на автомагистрала Хемус и
Коментари Харесай

До края на месеца завършват ремонтите на Тракия, по Хемус продължават

Три са ремонтите, които ще продължат на автомагистрала " Хемус " и през лятото - виадуктите на 20 и 34 километър и лявото платно на тунел " Витиня ". Ремонтите по Автомагистрала " Тракия " на 13, 15, 17 и 18-ти километър се чака да приключат до края на месеца. Това сподели пред Българска национална телевизия шефът на дирекция " Поддържане на пътната инфраструктура "  в АПИ Иван Досев.

Той уточни, че ремонтите, които ще продължат на " Хемус " и през летните месеци са три. " Това е виадуктът на 20 километър при село Потоп, виадуктът след тунел " Витиня " на 34 километър при " Коренишки дол " и лявото платно на самия тунел. Това са ремонтите, които ще продължат и през летните интервал и по-късно, тъй като са по-сериозни и времето, което ни е належащо да ги осъществим, е по-продължително ", сподели Досев.

Носещите колони на виадуктите не е юридически от самото им изграждане. Досев изясни, че тези поправки са належащи и без тях автомагистрала няма по какъв начин да извършва функционалностите си.

В тунел " Витиня " се вършат аварийно-укрепителни действия за превеждане в сходство с европейска инструкция 54 за правила за сигурност и сигурност в тунелите.

Организацията на придвижването е такава, че когато има тапи при " Витиня " през обходния път (стария път сред София и Ботевград) се пропуща леко натоварената посока, а мощно натоварената посока минава през дясната тръба на тунела.

Досев насочи зов към водачите да потеглят на път отпочинали, да не се изпреварват погрешно, да съблюдават рестриктивните мерки на скоростта и да не се движат в спешната лента, защото при случай, това е единственият метод на коли за спешна помощ и пожарни да доближат до потърпевшите. 1000 лв. е санкцията за придвижване в спешната лента.

Хората могат да алармират на телефон 112 и в ситуационния център на АПИ. В ситуационния център на телефон 0700 130 20 жителите може да се подава информация за нередности по пътя, да вземем за пример предмети на пътното платно.

" Ще създадем всичко допустимо по " Тракия " да приключим ремонтите в границите на този месец ", сподели Досев - това са ремонтите на 13, 15, 17 и 18-ти километър от автомагистралата. На пътен възел " Цалапица " при 112 километър придвижването беше затворено при започване на седмицата. От тази заран правата е пусната за придвижване. Машините на АПИ и на компанията реализатор към този момент се изтеглят.

Бяха преасфалтирани напълно четирите пътни прави, които са методите към Автомагистрала " Тракия ".

Ремонтните действия завършиха за 4 дни, а цената им е 400 хиляди лв., уточни още шефът в АПИ.

Не се плануват други огромни поправки по Автомагистрала " Тракия ". По-голям ремонт ще има на Автомагистрала " Хемус " във Варненска област, лявото платно в посока Варна към този момент е преасфалтирано, в този момент ще бъде преасфалтирано и дясното, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР