Три са основните версии за покушението срещу Алексей Петров, пише

...
Три са основните версии за покушението срещу Алексей Петров, пише
Коментари Харесай

Кои са трите основни версии за покушението срещу Алексей Петров?

Три са главните версии за покушението против Алексей Петров, написа бТВ.
Всичко по тематиката: Убийството на Алексей Петров 86
Политически претекстове и опция за директно въздействие във властта, са в основата на първата версия, по която работи следствието.Отмъщение и преплитане на функции, стои в основата на втората версия, обвързвана с политика. Уреждане на бизнес сметки и пренареждане на капитали, е третата работна версия.

До обяд екипите на полицията правиха последните си огледи, малко по малко от остарелия въжен превоз на Драгалевци до мястото на убийството.

В сряда спътницата на Алексей Петров оставя своя автомобил на автобусната спирка. И двамата потеглят по нормалния си маршрут. Според събраната информация, те са правели преходи всяка сряда и това не е било загадка. По същата пътека, само че малко преди Алексей Петров и дамата, от тук са минали и двама украинци - мъж и жена. Според тях, в гората се е чувал недоверчив звук.

Малко по-късно те са чули и серия от изстрели, което навежда на мисълта, че за убийството е употребявано автоматизирано оръжие. Жената съумява да изпълзи най-малко към 20-30 метра до асфалтовия път, където е бил паркиран автомобилът на Алексей Петров и ги е чакала неговата защита. На пътя, покрай колата тя среща двамата украинци, търси помощ и е получава от тях  телефон, с който е съобщила за убийството на някогашната барета.

Издирваният палач по всяка възможност се е движел по прилежащата пътека, откъдето е имал добра видимост. И е бил самичък, споделя доцент Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

„ Такива атентати се правят постоянно от тъй наречените " самотни вълци " по простата причина, че всеки един непотребен човек в организацията на подобен атентат е непотребен очевидец. Най-вероятно е някогашен боен, само че не изключвам разновидността и да е някогашен ловджия “, разяснява той.

Липса на мобилна връзка и добра видимост към жертвата - поляната под Бай Кръстьо също е избирана дълго време. „ Никой не върви да прави атентат с телефон в джоба. Много от дълго време към този момент е по този начин. Проблемът е, че нямат обсег и жертвите. Евентуално и да не е сигурен изстрелът - да няма по какъв начин да им се окаже спешна помощ. Като виждам терена, на който е осъществен атентатът, той разрешава сигурен изстрел отблизо разстояние от скрита позиция, което е безусловно безвредно за стрелеца. Най-вероятно оръжието е елементарна ловна карабина с открити мерни принадлежности “, разяснява доцент Иванов.

След към месец се чакат и първите резултати от експертизите съгласно следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР