Три са до момента жертвите на самолетната катастрофа на летище

...
Три са до момента жертвите на самолетната катастрофа на летище
Коментари Харесай

Няколко са жертвите на катастрофата в Истанбул, почти всички други са ранени

Три са досега жертвите на самолетната злополука на летище " Сабиха Гьокчен " в Истанбул. Това обявиха турските управляващи ден след случая, при който аероплан, идващ от Измир, се разцепи, а пожари се възпламениха под и на борда на машината.

Почти всички останали на борда са ранени с едно изключение. На борда на самолета на " Пегасъс еърлайнс " са пътували 177 пасажери и шестима души екипаж, а това значи, че единствено един човек не е нито сед починалите, нито измежду ранените.

Опитът за кацане при мощен дъжд и вятър приключи с излизане от пистата и проваляне от височина 30 м край път, свързващ две автомагистрали. Вече се проверяват аргументите за случая, написа " Хюриет дейли нюз ".

На борда е имало общо 22-ма задгранични пасажери от 12 страни, останалите са били турски жители. Външното министерство в София заяви, че няма данни за българи.

Не е за първи път

Транспортният министър Джахит Турхан съобщи, че управляващите още не са били в контакт с водачите - турчин и южнокореец - за които се счита, че са ранени при случая, написа Би Би Си.

" Пегасъс еърлайнс " разполагат с общо 83 самолета, 47 от тях са " Боинг ", 36 - " Еърбъс ". Катастрофиралата машина " Боинг 737 " е втората на компанията, с която има случай за последния месец. Когато обаче различен неин аероплан излезе от пистата при кацане от Шарджа, Обединените арабски емирства, на 7 януари, нямаше потърпевши.

Повече внимание от случилото се през януари притегли случаят преди две години когато трети " Боинг 737 " на компанията се отклони и увисна от висока канара край морето не летището в черноморския град Трабзон. И тогава обаче нямаше жертви.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР