Три ракети са били изстреляни от Сирия към израелска територия

...
Три ракети са били изстреляни от Сирия към израелска територия
Коментари Харесай

След като от Сирия бяха изстреляни ракети към Голанските възвишения: Израел започна въздушни удари

Три ракети са били изстреляни от Сирия към израелска територия късно нощес, като една е паднала в ненаселена околност в региона на Голанските възвишения, съобщи „ Асошиейтед прес “. Посоката е била Голанските възвишения, само че две от тях са паднали на територията на Йордания, а една – в Израел. Няма вреди или жертви.

Израелските сили за защита оповестиха тази заран, че са нанесли удари по няколко цели в Сирия. Ударени са били пусковите установки в Сирия, от които са били изстреляни ракетите, както и база на сирийската войска, военни радарни системи и артилерийски постове.

Тел Авив акцентира, че смятат страната Сирия за виновна за всички действия, които се правят на нейна територия, и няма да допусне никакви опити за нарушение на израелския суверенитет.

Изстрелването на ракетите става единствено ден откакто израелски военни самолети удариха хипотетични цели на палестински бойци в Ливан и линията Газа след различен необикновен ракетен обстрел от територията на Южен Ливан.

Вчера бе погубен италиански екскурзиант, а петима души пострадаха при терористично нахлуване с автомобил в Тел Авив. Източник от израелските служби за сигурност заяви, че нападателят е израелски арабин от град Кафр Касем. Мъжът е направил нападението с автомобил, врязал се в група пешеходци на крайбрежна алея в централната част на Тел Авив. Последва пукотевица в окупирания Западен бряг, при която починаха две дами. 

Напрежението се повишава и в оспорваната столица Йерусалим, където имаше конфликти сред палестинци и израелската полиция в комплекса на джамията „ Ал Акса “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР