Три процента бюджетен дефицит означава замразяване на доходите и недофинансиране

...
Три процента бюджетен дефицит означава замразяване на доходите и недофинансиране
Коментари Харесай

Синдикати: Не сме оптимисти за кабинета, има готовност за протести в редица институции

Три % бюджетен недостиг значи заледяване на приходите и недофинансиране на всички обществени системи. Това сподели в Плевен Ваня Григорова, стопански консултант на Конфедерацията на труда (КТ) " Подкрепа ". 

Тя уточни, че проблеми с финансирането се чакат в държавната администрация, опазването на здравето , образованието , ще пострадат и инфраструктурните планове , защото има поръчки за орязване на финансовите разноски. 

Григорова съобщи, че в редица държавни институции към този момент има подготвеност за митинги по образеца на чиновниците на Националния застрахователен институт . Това са Агенцията по заетостта , в общественото подкрепяне , Агенцията по геодезия, картография и кадастър , БГ тол и други, които " ние всички считаме за даденост, само че там работят хора, които също усещат тежестта на рецесията ".

" Имаше и поръчки, че няма да се продължи политиката по приходите в образованието, което няма по какъв начин да не докара до митинги ", добави Григорова.  

Тя акцентира, че задачата на синдикатите не е да има висок недостиг . " За да е невисок дефицитът и въпреки всичко приходите да са почтени, би трябвало да се усилят налозите за богатите български жители. Знаете, че депозитите не престават да се усилват в българските банки и то в размерите над 500 000 лева, над един милион. През последните две години, по данни на Министерството на финансите, облагите в страната са се нараснали от 27 милиарда на 47 милиарда лева, което е съвсем 100 % нарастване ", разяснява Григорова. Тя съобщи, че би трябвало да се одобри Законът за облагане на свръхпечалбите, препоръчан от служебното държавно управление, който не влезе в Народното събрание. 

" Не съм оптимистично настроена по отношение на постоянното държавно управление , не чакам да се случи благоденствието, което ни се дава обещание ", сподели още Григорова. И се аргументира със поръчката за три % недостиг в бюджета, което значи орязване и няма по какъв начин това да докара до благополучие.  

Ваня Григорова бе посетител на 12-ата отчетно-изборна конференция на Синдикалния районен съюз на Конфедерацията на труда " Подкрепа " в Плевен. За трети мандат за ръководител на структурата е определена Цецка Лучева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР