Три протестни шествия блокират София днес. Това налага промени в

...
Три протестни шествия блокират София днес. Това налага промени в
Коментари Харесай

Три протестни шествия блокират София днес

Три протестни шествия блокират София през днешния ден. Това постанова промени в придвижването в столицата. Очаква се това да затрудни трафикът и да докара до закъснения в градския превоз. Подробно изложение на въведената организация на придвижването може да намерите тук.

Протест на транспортните синдикати

Протестът на транспортните синдикати ще стартира в 08.00 ч., а участниците в него ще се събират на три места - " Петте кьошета, " Лъвов мост " и Сточна гара. Причина за недоволството им е финансовият крах на столичния градски превоз. Те упорстват страната да се намеси с финансова помощ. От 09.30 часа стачкуващите възнамеряват шествие до Министерството на финансите. В 10.30 часа протестиращите потеглят към Министерски съвет, където ще останат до 13.00 часа.

В митинга ще вземат участие единствено чиновници, които не са на работа, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Протест на таксиметровите водачи

Вторият митинг, който ще се организира в София, е на Националния таксиметров профсъюз. Причината за тяхното неодобрение са високите цени на горивата и невъзможността, съгласно тях, да осъществят каквато и да е облага.

Началният час на събитието е 9.00 ч., а сборният пункт е на Южната дъга на Околовръстното шосе в сектора сред бул. " България " и бул. " Черни връх ". Те ще се съберат в най-дясна лента, с цел да не пречат на придвижването, обясниха представители на синдиката. Затова и те не чакат да има усложнения в напредването на столичани.

Тяхното шествие ще премине по бул. " България ", бул. " Витоша ", бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Христо Ботев ", бул. " Александър Стамболийски " до площад " Независимост ". Автомобилите ще бъдат паркирани на бул. " Мария Луиза ", където ще бъде спряно придвижването поради паркираните коли. Градският превоз обаче ще може да се движи.

След това таксиметровите водачи ще отидат пешком на площад " Независимост " и ще продължат митинга си пред постройката на Министерския съвет. Уведомлението им е до 22 ч.

Протест на превозвачите

Третият митинг е този на товарните и автобусни превозвачи. Те ще се съберат в 8.30 часа на събирателни пункта - бул. " Ботевградско шосе ", бул. " Цариградско шосе " и бул. " Царица Йоанна " преди тунела в кв. " Люлин ". От там те ще се насочат към Министерския съвет.

Протести на превозвачи ще има още веднъж и в Пловдив, Бургас, Варна, Смолян, Стара Загора, Габрово, Плевен, Ямбол, Русе, Видин, Пирдоп, Златица, Благоевград, Дупница, Кулата, Калотина и Свиленград и десетки други обитаеми места в страната. Автобусните транспорти ще бъда прекратени в Пловдив, Добрич и Смолян.

Исканията на превозвачите към управялващите остават непроменени - одит на ТОЛ системата, уголемение на обсега за субсидиране - да бъдат включени и нерентабилните автобусни линии. Във вторник от сектора възвърнаха разговора с властта, само че оповестиха, че предлаганите ограничения за понижаване цените на горивата не са задоволителни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР