Три приемни изпита ще пресяват кандидат-студенти в Софийския университет днес.Ще

...
Три приемни изпита ще пресяват кандидат-студенти в Софийския университет днес.Ще
Коментари Харесай

Три изпита пресяват кандидат-студенти в Софийския университет

Три приемни изпита ще пресяват кандидат-студенти в Софийския университет през днешния ден.

Ще се проведат биология, география и събеседването за специалността " Музикални медийни технологии и тонрежисура ".

Изпитът по биология и събеседването стартират в 9 ч, а географията е от 14 ч.

Кандидатстудентският изпит по биология е писмен, неизвестен, в две елементи с обща дълготрайност от 4 астрономически часа .

Първата част е от 30 тестови задания, включващи материал от VIII, IX и X клас. Задачите са със структуриран отговор - многоброен избор с четири дистрактора (неправилни, само че правдоподобни отговори) и единствен правилен отговор. Задачите демонстрират в действителност познания по биология и съществени логичен и аналитични умения.

Втората част е насърчаване на тематика от образователния материал от IX и X клас. Тематичната част би трябвало да бъде създадена в границите на учебния курс по биология. При оценяване на писмените работи ще се имат поради следните критерии: правилно, тъкмо, разумно и изчерпателно показване на биологичния материал; метод на интерпретиране на образователното наличие и благоприятни условия за анализиране и сравнение на основни факти; изчерпателно излагане и аргументиране на знанията; притежаване и вярна приложимост на биологичните термини; обща биологична и езикова просвета на претендента.

Конкурсният изпит за компетентност „ Музикални медийни технологии и тонрежисура “ се организира под формата на събеседване , на което кандидат-студентите показват портфолио с медийни реализации, предоставени на общоприет звуконосител или персонален преносим компютър, в един от следните разновидности: аранжименти; звукозаписни проекти; рекламни клипове; ремикси и други В момента на събеседването се дискутира методът на направа, концепцията и осъществяването.

Кандидатстудентският изпит по география е върху образователния материал от наложителната и профилираната подготовка по география и стопанска система. Той е писмен, във тип на тест от 100 въпроса, от които 40 са от образователния материал за IX клас, а останалите 60 – от образователния материал за X клас. Времетраенето на изпита е 3 часа. Тестът съдържа задания за географски обстоятелства, обекти, феномени и процеси и за тяхното анализиране, интерпретиране и съпоставяне. Всеки въпрос има единствено един правилен отговор от четири вероятни, маркирани в теста с буквите А, Б, В и Г. Всеки правилен отговор носи по 1 точка. Максималният брой точки от теста е 100.

Правилните отговори се разгласяват на страницата на Софийския университет няколко часа след приключването на съответния изпит.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР