Три победи от 18 мача и едва 13 точки. Това

...
Три победи от 18 мача и едва 13 точки. Това
Коментари Харесай

Славия изчерпа правото си на грешки

Три победи от 18 мача и едвам 13 точки. Това е активът на Славия от началото на шампионата и той отрежда на " белите " предпоследното място в класирането. Опасността от изпадане е напълно действителна, въпреки че президентът на най-стария столичен клуб Венцеслав Стефанов твърди друго. Днес Славия посреща Арда (Кърджали) в опит да се оттласне от дъното. Гостите също ще са оптимално окуражени да завоюват и да се утвърдят в първата четворка.

Славия няма турнирен триумф от 10 декември, когато се наложи с 2:1 при визитата си на Ботев (Враца). В зимните контроли " белите " записаха единствено провали, а след подновяването на шампионата отстъпиха с 0:1 на ЦСКА-София и измъкнаха тъждество 1:1 като посетител на Берое. Арда пък продължава с отличното си показване, макар че се раздели с няколко съществени фигури. Съставът на Николай Киров стартира втория дял с победа против Ботев (Пловдив), а преди седмица надделя и Ботев (Враца).

В навечерието на дуела Славия се укрепи с някогашния национал Михаил Александров, който разтрогна с Арда и през днешния ден може да дебютира против досегашните си съотборници. Фланговият футболист към този момент е картотекиран и от наставника Александър Тарханов зависи дали ще му гласоподава доверие в по този начин значимия дуел. Домакините ще са без санкции Андреа Христов. Атаката на отбора ще води Калоян Кръстев, подпомаган по крилата от Радослав Кирилов и Емил Стоев.

В Арда се надяват да подпишат нов контракт със Спас Делев. Опитният нападател прави мощен сезон и към този момент му е препоръчано да удължи престоя си в клуба. Делев ще стартира като титуляр през днешния ден, а компания в предни позиции ще му вършат Тонислав Йорданов и Иван Коконов. Мача пропуща голмайсторът на тима напролет Жуниньо. Бразилецът лекува контузия. Милен Желев пък ще размени по дсния фланг санкции Деян Лозев.

Славия и Арда имат общо три мача между тях в шампионата, като и трите приключиха с победа за отбора от Кърджали. През есента тимът на Ники Киров направи поврат след почивката за триумфа с 2:1. Радослав Кирилов даде преднина на Славия, само че Иван Коконов и юношата на " белите " Радослав Василев донесоха трите точки на Арда.

Срещата през днешния ден стартира в 12:15 часа, а арбитър ще е Станислав Тодоров.

efbet Лига - 19 кръг:

СЛАВИЯ - АРДА (КЪРДЖАЛИ)

Вероятни сформира:

СЛАВИЯ (4-1-4-1): С. Вуцов; Патев, Гандри, Виячки, Антовски; Вълчев; Е. Стоев, Дост, Макрилос, Р. Кирилов; К. Кръстев
Старши треньор: А. Тарханов
АРДА (3-4-3): Караджов; М. Стоев, Крумов, Таравел; Желев, Мартинов, Котев, А. Георгиев; Коконов, Т. Йорданов, Делев
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: С. Тодоров
СТАДИОН: " Славия "
НАЧАЛО: 12:15 часа
efbet Лига 19 кръг, събота 27 февруари  Славия 12:15предстои  Арда (Кърджали)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР