Три пъти повече хора са опитали да стигнат до Европейския

...
Три пъти повече хора са опитали да стигнат до Европейския
Коментари Харесай

Трикратно увеличение на мигрантите през Средиземно море тази година отчита "Фронтекс"

Три пъти повече хора са пробвали да стигнат до Европейския съюз през Средиземно море през първите три месеца на 2023 година спрямо година по-рано, заяви граничната организация на блока, откакто Международната организация за миграция разгласи най-смъртоносното първо тримесечие от 2017 година насам, съобщи " Гардиън ".

" Фронтекс " е отчел 54 хиляди противозаконни прекосявания в блока по всички направления през първото тримесечие на годината, което е с една пета повече от 2022 година

" Централният средиземноморски маршрут съставлява повече от половината от всички противозаконни прекосявания на границите на Европейски Съюз ", сподели " Фронтекс " и добави, че близо 28 хиляди души са пристигнали по този път сред началото на годината и края на март - три пъти повече, в сравнение с през същия интервал през 2022 година

" Организираните незаконни групи се възползваха от по-доброто време и политическата неустойчивост в някои страни на тръгване, с цел да се опитат да прекарат допустимо най-вече мигранти през централно Средиземно море от Тунис и Либия. "

Западните Балкани остават вторият най-активен миграционен маршрут с близо 15 хиляди прекосявания, макар че броят им продължава да е по-малък от преди година.
Във вторник дясното държавно управление на след внезапното нарастване на идващите през Средиземно море, ход, който ще му разреши да връща хората по-бързо. " Фронтекс " по-рано заяви по всички направления предходната година, най-високото равнище от 2016 година, като увеличеният брой предизвика по-остра антиимиграционна изразителност в някои страни от Европейски Съюз в това число Дания, Нидерландия и Австрия.

Международната организация за миграция (МОМ) на мигранти сред януари и март. Според МОМ жертвите на най-смъртоносния миграционен маршрут най-вероятно са доста повече от записаните.

Около половината от тези смъртни случаи са свързани със закъснение на ръководените от страните избавителни старания и в един случай с неналичието на каквато и да е избавителна задача, се споделя в известие на организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР