Три пъти А, два пъти C, чашка D, обиколка 80…

...
Три пъти А, два пъти C, чашка D, обиколка 80…
Коментари Харесай

От женската гледна точка, или за връзката между сутиена и спорта

Три пъти А, два пъти C, чашка D, обиколка 80… да се изгубиш в света на сутиенната терминология е елементарно. Малко са дамите, които са изцяло наясно с потребностите на бюста си, което е тъпо не толкоз от естетическа, колкото от здравословна позиция и най-много поради комфорта, без който не можем.

Според изследвания по тематиката над 90% от дамите не знаят по какъв начин да изберат верния размер състезателен сутиен: проблем, който надвишава елементарния физически дискомфорт и се отива в областта на положителното здраве и пълноценността на тренировките, от които се нуждаем, с цел да бъдем физически и психологично здрави.

Липсата на вярна опора за гърдите може да накара огромно част от дамите просто да се откажат от спорта. 

Според проф. Джоана Уейкфийл Скър, професор по биомеханика и началник на изследователска група, която се занимава с тематиката, към Университета в Портсмут, „ неналичието на опора в спорта, който практикуват, може да докара до необратими последици “. Нейните сътрудници от института откриват, че дамите, които носят погрешен размер сутиени могат да изпитат същото гравитационно ускоряване, което изпитват водачите от Формула 1 по време на тренировки и надпревари, което евентуално може да докара до трайни увреждания.

Скиорката Микаела Шифрин, олимпийски първенец от Сочи 2014, също споделя, че спортните сутиени са едно от нещата, за които постоянно внимава, тъй като неправилният размер може да я извади от равновесие.

Ако и вие се ориентирате мъчно в лабиринта от размери, форми и типове сутиени, в случай че ви се е случвало да отидете да играете тенис, само че не гоните топката, тъй като ви е позор от “клатенето ”, или сте ходили да бягате на стадиона и сте се прибирали позорно след една обиколка поради болки в гърба… имаме малко положителни вести в океана от неприятни.

От 14 февруари adidas стартира нова сбирка спортни сутиени с 43 модела, основани в съдействие с гореспоменатия проучвателен институт – Университета в Портсмут. Да, същата акция, която беше стартирана r. 

Колекцията е въодушевена от посланието на adidas Impossible is Nothing и се опира на нововъведения, съсредоточени върху комфорта на спортуващите дами: тематика, която дълго време беше пренебрегната като маловажна.

Колекцията дава богат избор на сутиени за спортове с ниска до междинна активност: спортни сутиени, предопределени за по-интензивни тренировки и такива за тичане, които дават най-висока опора на гърдите при придвижване.



Кампанията на adidas е припозната и от 4 български дами  - певиците Маги Джанаварова и Прея, гримьорът и инфлуенсър Евгения Джаферович и Надя Младенова, капитан на бегаческата общественост adidas Runners Sofia, които бяха поканени да употребяват гласовете си и известността си, с цел да привлекат публичното внимание върху казуса с неудобството, което основават неправилните сутиени на спортуващите дами. Те ще се включат в панел онлайн и ще опишат своите прекарвания, с цел да вдъхновят и другите дами да не престават да откриват капацитета си. 

На 17 март от 18 часа в живо предаване във Facebook на страницата на " Булевард България " дружно с тях ще създадем видео подкаста “От женска позиция ”. 



И това, съгласете се, е доста по-качествено самопризнание на женската значителност и мощ от осмомартенския зюмбюл. Защото когато дамите оказват помощ на дами и когато огромните марки се ангажират с женското здраве и комфорт, да, ние сме равнoпоставени. И всички пътища пред нас са отворени. Nothing is Impossible.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР