Три от най-очакваните заглавия на София филм фест в Пловдив,

...
Три от най-очакваните заглавия на София филм фест в Пловдив,
Коментари Харесай

Три фестивални хита на СФФ в Пловдив

Три от най-очакваните заглавия на София филм фест в Пловдив, пожънали големи триумфи по международните фестивали, предстоят в идващите 2 дни в LUCKY Дом на киното.

Тази вечер от 18:30 часа е прожекцията на  „ Солтбърн “  – филм, събрал куп номинации на английските награди БАФТА. Творбата на Емералд Фенел („ Момиче с капацитет “) ни среща с парадоксите на богатото общество през очите на Оливър, изигран от обичания ни несретник Бари Киогън („ Баншите от Инишерин “). Той е стипендиант, който попада в имението на аристократичното семейство на красавеца Феликс. Оливър бързо се сприятелява с всички богаташи, само че последователно изникват куп секрети, които трансформират лятото му в едно незабравимо прекарване.

Съботният ден предлага среща с двама от най-интересните модерни режисьора. В 18:30 часа е японската продукция на легендата на европейското кино Вим Вендерс  „ Прекрасни дни “ . Вендерс ни потапя в живота на един елементарен чистач на тоалетни в Япония, който пътува из другите си работни метса, а с живота му се срещаме и през подбрания персонално от режисьора саундтрак с типичен рок части. Филмът бе номиниран за „ Златна палма “ в Кан, взе премия на Екуменическото жури, бе номиниран и за интернационален „ Оскар “.

Късната прожекция пък ни предлага филм на единия от паметните братя Коен – Итън Коен. Той предлага доста развлечение през типичния за стила им метод – с малко престъпно напрежение. Две девойки вземат решение да избягат от сегашното си и потеглят на междущатско странствуване. Те обаче се сблъскват с доста проблеми, когато ги срещат група нарушители. „ Това е комедия, тотална веселба “, споделя самият Итън Коен за кино лентата, който можем да гледаме в Пловдив тази събота от 20:45 часа.

В ранния следобяд всеки, пропуснал премиерата на  „ Пулсиращи тепета “  ще има опция да гледа още веднъж историята за радиолегендата Тома Спространов. Прожекцията е от 17:00 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР