Три останаха пречките пред пускането на пробива Модър-Царевец – голяма

...
Три останаха пречките пред пускането на пробива Модър-Царевец – голяма
Коментари Харесай

Три пречки пред „Модър- Царевец“, но все пак може да го пуснат по-рано за коли

Три останаха пречките пред стартирането на пробива „ Модър-Царевец – огромна колекторска шахта, кръстовището с ул. „ Солунска “ и светофарните уреди.  Към днешна дата оборудването, което ще свързва „ Западен “ с „ Южен “ е готово, само че по него не потеглят коли, защото има довършителни действия по Южния обходен колектор, както и асфалтирането на ул. „ Царевец “.
Прочетете още
След последната среща сред компаниите, които работят там, се написа пътна карта по гледище на кмета Костадин Димитров. В нея всички сдружения, които са ангажирани с ремонтите в зоната, дадоха краен период за своята част.

Крайният период за стартирането на придвижването е 15 юни, само че е допустимо това да се случи по-рано.

Откъм ул. „ Модър ” всичко е готово, само че откъм западната част – остават още някои действия. Ор трите шахти, които трябваше да се построяват, остана единствено едната – на кръстовището на бул. „ Хаджи Димитър “ с ул. „ Царевец “.



„ Ние сме подготвени с останалите действия. Имаме да създадем единствено последната шахта, считам, че ще е приключена даже преди 20 май, когато е крайният период “, съобщи Бончо Бонев, който е шеф на компания от консорциума през ВиК плана. Той добави,  че към този момент са освободили кръстовището на ул. „ Солунска “ с ул. „ Царевец “, като там би трябвало да работи консорциума сред „ София Асфалт “ и „ Вейл Конструкции “, който бе определени от Община Пловдив.

Третият проблем е обвързван с организацията на придвижването и светофарната уредба.  Там следва да се сложат три светофара, като се вкара и най-хубавата организация на придвижването. От Община Пловдив имат няколко разновидността, които ще бъдат съгласувани с КАТ. Движението на коли през пробива по-късно може да стартира.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР