Три основни насоки в своята бъдеща работа очерта новият министър

...
Три основни насоки в своята бъдеща работа очерта новият министър
Коментари Харесай

С какви заявки новите министри поемат властта

Три съществени насоки в своята бъдеща работа очерта новият министър на защитата Тодор Тагарев, който встъпи в служба, оповестиха от министерството. На първо място – продължение на напъните за подсилване на отбранителните качества на страната; на второ място - приноса на България и нейната войска в обезпечаването на сигурност и непоклатимост в Черноморския район и Югоизточна Европа и на трето място – обезпечаване на демократични гражданско-военни връзки.



„ Сигурност ще имаме тогава, когато и последният окупатор напусне границата на Украйна и нападателните планове на Кремъл бъдат блокирани. Само по този метод нашият район и нашето бъдеще могат да бъдат обезпечени. Трябва да създадем това, което е належащо, както с цел да укрепим нашите отбранителни качества, по този начин и да окажем помощ на Украйна, с цел да може тя да продължи контраофанзивата, която очевидно е почнала, и да освободи своите територии. Това би трябвало да го вършим в границите на съюзните решения и на решенията на Народното събрание “, уточни министър Тодор Тагарев.



Служебният министър на защитата Димитър Стоянов открои постигнатото в работата на ръководения от него кабинет.

„ През този интервал Българската войска беше там, където беше нужна – в помощ на популацията при наводненията, в гасенето на пожарите, в опазването на държавната граница, изпълняваше задания по здравна евакуация “, съобщи Стоянов.

„ Ще продължа всички положителни практики и политики, които са стартирани и ще работя за предвидимост на бизнеса и хората “. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, който одобри ръководството на Министерството от служебния министър Никола Стоянов, оповестиха от министерството.

„ Основен приоритет за мен е надграждане на положителните резултати в икономическия бранш, които бяха реализирани през предходната година “, уточни министър Богданов. Той акцентира, че фирмите би трябвало да имат успокоение, с цел да се подсигурява растеж на вложенията и да се минимизира резултатът от предстоящата криза на европейско равнище.

Служебният министър Никола Стоянов подчертава, че оставя едно добре работещо министерство и сдружения в системата. Той се ангажира, че дружно с целия си екип ще положат старания и са разполагаем, с цел да се подсигурява оптималната последователност и равномерен преход.

„ Целият ми професионален път и насъбраният опит са само в Министерство на вътрешните работи. Сигурен съм, че работата до момента ще ми помогне на новата позиция, защото аз съм част от Министерство на вътрешните работи. Познавам проблемите, компликациите и трудностите, с които сътрудниците се сблъскват всеки ден и с екипа ми ще помогнем да се оправим с тях. Не съм политическа фигура, а човек от системата и се надявам това да донесе успокоение на сътрудниците. Ще направя всичко допустимо да държа Министерство на вътрешните работи надалеч от политиката и от междуинституционални и междуличностни битки, на каквито сме очевидци в последно време “ съобщи Калин Стоянов, откакто пое поста министър на вътрешните работи, оповестиха от министерството.

Той означи, че поради поредицата от избори обилни сили на Министерство на вътрешните работи бяха пренасочени в осъществяване на тези задания, само че се надява в този момент те да бъдат съсредоточени в обезпечаването на реда и спокойствието на жителите.

„ За миналите 10 месеца успяхме да реализираме огромна част от целите, които заложихме при започване на мандата и изпитвам задоволство от това “, сподели досегашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„ Истината е, че без значение кой е на тази позиция, хората не могат да чакат, едно дете не може да чака да бъде предпазено “, сподели Иванка Шалапатова, която пое поста на новия министър на труда и обществената политика.

Тя съобщи, че ще държи на няколко съществени правилото – професионализмът, неприкритост, ясни резултати и успеваемост на работата.

„ Убеден съм, че ще се справите извънредно добре “, сподели досегашният длъжностен обществен министър Лазар Лазаров.

„ Поемате министерството в доста тежък интервал има две процедури по основния прокурор, заместител - основният прокурор е под защита, Висш съдебен съвет е с изминал мандат, само че цялата тази рецесия е огромен късмет “, съобщи някогашният министър на правораздаването Крум Зарков, при предаването на поста.

„ За мен е чест, че поемам функционалностите точно от министър Зарков. Ние сме водили дружно борби, и популярност Богу, към този момент сме спечелили няколко от тях ”, сподели на своя страна министърът на правораздаването Атанас Славов.

„ Нашата цел е да има положително ръководство, което пази правовата страна, което съблюдава законите в страната, по тази причина е и доста значимо, това което вършим през днешния ден - то е последователност в политики, в идея, в законопроекти ”, разясни още новият правосъден министър.

„ Конституционната промяна е въпрос за публичния контракт, това значи, че всички съществени политически сили би трябвало да са част от този развой. Видяхме, че точно по този начин беше подложен въпросът - Конституцията се променя с гласовете на всички “, добави Славов.

За мен основната дума ще бъде „ доверие “ сред нас. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков се обърна към специалистите в МОН при приемането на поста, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Той акцентира, че счита специалистите за хора с капацитет и свои съидейници, тъй като образованието и науката сплотяват в името на по-доброто бъдеще на деца, възпитаници и студенти.

Министър Цоков чака поддръжка, креативност и позитивност в връзките, с цел да се построи цялостна екосистема на българското обучение с включване на други институции за рационализиране на българското обучение.

Проф. Сашо Пенов съобщи поста с признателност към администрацията, която с гений, разум и неизменност надгради започнатото от предходните екипи.

„ Аз съм извънредно благополучен, че човек като проф. Христо Хинков идва като постоянен министър на опазването на здравето “, съобщи служебният здравен министър доктор Асен Меджидиев, при предаването на поста.

„ Абсолютно правилно е, че опазването на здравето не би трябвало да има цвят, тъй като когато политиката се намеси в нещо, което е общочовешко, тогава нещата не вървят “, уточни на собствен ред новият министър на опазването на здравето проф. Христо Хинков. Той бе безапелационен, че ще продължи работата по всичко стартирано.

„ Най-важното е да успеем да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата, по тази причина Министерството на земеделието става Министерство на земеделието и храните “, съобщи министър Кирил Вътев при встъпването си в служба, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Постът му бе предаден от Явор Гечев, който сподели, че би трябвало да има последователност и благодари на чиновниците в министерството за свършената работа. Явор Гечев подари на министър Кирил Вътев компас с пожеланието в никакъв случай да не губи вярната посока.

„ Чувствам се късметлия. Младежите са бъдещето, спортът е качеството на живот. Двете най-хубави неща се паднаха на мен и аз съм извънредно разчувствуван, само че в това време с голяма отговорност одобрявам това предизвикателство “.

Това съобщи новият министър на младежта и спорта Димитър Илиев при приемането на поста от Весела Лечева.

На къса гала в постройката на министерството Лечева пожела триумф на Илиев. Тя посочи най-големите достижения на своя мандат, измежду които сдружението за нов стадион на ЦСКА, стартирането на плана за нова зала по художествена гимнастика, подсигуряване на месечно заплащане за българските треньори и завършването на новата многофункционална зала в Бургас.

„ Търпимостта е вярното решение за построените с нарушавания пътища. Добре е да съставим всички документи, които да ни дадат убеденост, че те са годни за употреба “.

Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, който на гала в Министерство на регионалното развитие одобри поста от своя предходник арх. Иван Шишков, оповестиха от министерството.

Регионалният министър изясни, че в първата седмица фокус за него ще бъде да се запознае с доклада за работа на министерството в мандата на служебното държавно управление и с най -належащите за разрешаване проблеми.

Арх. Иван Шишков уточни, че от новия районен министър може да се чака летящ старт. За задачата той му оставя карта с автомагистралите и информация за напредъка на обектите, с цел да не се губи темп. Той осведоми, че е упълномощил на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да направи прецизен отчет за положението на пътищата, с цел да може въз основа на него да се вземат управнически решения.

На къса гала по последователност в Министерството на културата новият министър на културата Кръстю Кръстев пое поста от досегашния – Найден Тодоров, оповестиха от министерството.

„ Това е човек, който през годините се е потвърдил като един от най-хубавите ръководители в културата в България “, с тези думи Найден Тодоров показа своя правоприемник.

„ За мен електронното ръководство е идея, в която имам вяра и постоянно съм изповядвал. Знам и имам вяра, че в Министерството и Изпълнителната организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “ има задоволително хора, които споделят моята визия, с които дружно ще вървим напред. “, съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски на церемонията по приемане на властта, оповестиха от министерството.

Досегашният длъжностен министър на електронното ръководство Георги Тодоров пожела триумф на министър Йоловски и благодари на екипа на Министерството за взаимната работа.

„ Въвеждането на зелен превоз ще бъде измежду водещите ми цели “, съобщи новият министър на превоза и известията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на ръководството от досегашния началник на институцията Христо Алексиев, оповестиха от министерството.

Работата по проекта за излекуване на „ Български пощи " ЕАД и осъществяването на Проектите по проекта за възобновяване и резистентност са другите значими задания пред новия екип.

Досегашният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев сподели, че за него също е значимо да продължи работата по излекуване на Български пощи, осъществяването на плановете по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “, Плана за възобновяване и резистентност, както и незабавната здравна помощ по въздух.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР