Три опита за домови кражби са били предотвратени през почивните

...
Три опита за домови кражби са били предотвратени през почивните
Коментари Харесай

Трима са хванати при опит за кражба от жилища в Пловдивско

Три опита за домови обири са били предотвратени през почивните дни, след  намеса на чиновниците на реда. Късно вечерта в събота дежурен патрул на Шесто районно реагирал на известие, че мъж е влезнал незаконно през прозорец на жилище на ул. „ Архитект Камен Петков “. На място служителите на реда заловили 49-годишния причинител, с криминалистични регистрации и присъди.
Прочетете още
В неделя по обяд екип на Четвърто районно управление (на МВР) бил ориентиран към сходно известие – в пресечка на ул. „ Славянска “ бил видян мъж да разрушава прозорец на тераса на къща,  чийто жители сега отсъствали. В дома униформените арестували техен 35-годишен познайник, който се подготвял да изнесе кафемашина, ръчен часовник, два мобилни телефона, бормашина и ъглошлайф.

Същата вечер, минути преди среднощ,  идентични дейности подхванали и  колегите им от Стамболийски по отношение на 39-годишен мъж, влезнал незаконно на непознат адрес с желание да краде. Срещу тримата причинители са формирани бързи производства.  

Междувременно създатели на взломна кражба са разкрити от криминалисти на Четвърто районно в Пловдив. Работата почнала по сигнал, че на бул. „ Шести септември “ незнайни разрушили вендинг автомат и отмъкнали козметични артикули за към 150 лв.. При проведените оперативни и издривателни дейности в районното ръководство са арестувани двама мъже от града, на 26 и 33 години.

Те са създали признания за стореното, а част от откраднатите артикули са конфискувани и приобщени към материалите по формираното досъдебно произвеждане.

След подхванати бързи дейности карловски служители на реда откриха причинители на кражба на земеделска продукция. Вчера в районното ръководство се оплакал притежател на селскостопански парцел край село Христо Даново, че част от пресните картофи, които отглежда, са извадени без негово познание.

Потърпевшият показал, че похищението най-вероятно е станало в два следващи дни в края на предходната седмица. Като обвинени по случая са 24-годишен мъж и 21-годишна жена, против които е формирана инспекция.  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР