Три общини ще бъдат домакини на деветото издание на националната

...
Три общини ще бъдат домакини на деветото издание на националната
Коментари Харесай

Стара хартия за нова книга 2021 започва - slava.bg

Три общини ще бъдат домакини на деветото издание на националната екоинициатива „ Стара хартия за нова книга “, проведена от „ ЕКОПАК България “ и Книжен център „ Гринуич “. През 2021 година София, Добрич и Русе ще посрещнат акцията, която дава опция на децата да научат повече за преработването, да схванат по какъв начин да пазят природата и да събират разделно отпадъците. Всяко дете, което докара възрастен компаньон с най-малко 5 кг остаряла хартия за преработване, ще получи една нова детска книга по желание, както и дарове от сътрудниците на празника.
Голямата изненада за участниците в самодейността ще бъде новото особено издание на идеята „ Пазители на планетата “. Книгата е цялостна с обстоятелства, интензивности и препоръки, които ще ни оказват помощ да пазим околната среда – от компостиране и понижаване на използването на пластмаса до разчистване на плажовете и подкрепяне на дивия живот. „ Пазители на планетата “ или към този момент познатите заглавия „ Ти можеш да спасиш планетата “ и „ Грийн тийн “ ще бъдат подарък за всички, донесли спомагателни 5 кг хартия за преработване. Така в границите на празничния ден едно дете може да получи оптимален брой две книги.
Под надпис „ Почисти и прочети “ „ Стара хартия за нова книга “ започва в София на 19 септември от 10,00 до 19,00 ч. на бул. „ Витоша “ 37 пред Книжен център „ Гринуич “. Събитието обичайно се организира под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова и още веднъж е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 година
Добрич дебютира в акцията на 25 септември от 10,00 до 13,00 ч. на пл. „ Свобода “ и ще е част от честванията по случай празника на града.
В Русе самодейността ще се състои на 26 септември от 10,00 до 13,00 ч. на пл. „ Свобода “, пред хотел „ Дунав “.
Тази година акцията се завръща с нова визия, която показва на дребните екоентусиасти пътя на хартията, който стартира от дървото, минава през основаването на книги за библиотеките или хартиени опаковки, стига до сините контейнери на „ ЕКОПАК България “ и приключва в центровете за преработване. И там хартията заживява нов живот и цикълът се повтаря.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР