Три нови метростанции ще бъдат открити в Пирея този месец.Това

...
Три нови метростанции ще бъдат открити в Пирея този месец.Това
Коментари Харесай

Нова метростанция ще свързва пристанище Пирея с летището в Атина

Три нови метростанции ще бъдат открити в Пирея този месец.

Това са станциите " Маниатика ", " Пирея " и " Общински спектакъл ", които съгласно прогнозите ще усилят общия пътникопоток по мрежата на метрото до 132 000 души на ден.

Общото директно време след удължаването на линия 3 на метрото от пристанището до летището ще бъде единствено 55 минути. Очаква се автомобилният трафик да намалее с 23 000 автомобила дневно, както и понижаване на излъчванията на въглероден диоксид със 120 тона дневно.

Пирея ще бъде осъвременен във връзка с превоза, защото единствено на гара " Пирея " се възнамерява да се сътвори изключително значим транспортен център, функционално съчетаващ две линии на метрото (линии 1 и 3), пристанището, крайградската железница и разширението на трамвая до Пирея, като по този метод ще се улеснят прехвърлянията сред всички транспортни транспортни средства.

Освен това връзката, сред пристанището на Пирея и летището „ Елефтериос Венизелос “ посредством линия 3 на метрото ще обезпечи специфични изгоди за развиването както на по-широкия регион на Атина и Пирея, по този начин и на националната стопанска система като цяло.

Сериозните проблеми с трафика в кварталите Агия Варвара, Коридалос, Никея, Маниатика и Пирея се чака да бъдат доста понижени с удължаването на линия 3 на метрото " Агия Марина-Пирея ", която е напълно тунел с дължина 7,6 км и 6 нови съвременни станции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР