Три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор предлага

...
Три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор предлага
Коментари Харесай

Каракачанов иска 30 млн. лв. за купуване на български стоки за Държавния резерв

Три нови ограничения в поддръжка на българския поземлен бранш предлага вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
След като към този момент бяха признати предложенията за облекчение на режима за засяване на новата годишна продукция и за възбрана на вноса на селскостопанска продукция, по преценка на земеделския министър, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов внася в утрешното съвещание на Министерския съвет още три нови ограничения в поддръжка на българския поземлен бранш при превъзмогване на рецесията от ковид:
1. Обновяване на държавния запас и военновременните ресурси с консервирани храни и млечни артикули с генезис България, като за задачата на ДА „ Държавен запас и военновременни ресурси “ бъдат отпуснати 30 милиона лв.. Това директно ще подкрепи българските земеделие, отглеждане на животни и хранително-вкусова индустрия в една сложна година като актуалната, споделят от Вътрешна македонска революционна организация.
2. Предоставяне на спомагателна дотация от Държавен фонд „ Земеделие “ за производството на всички типове зеленчуци за 2020 година в размер на 150 милиона лв.. По този метод ще бъде обезпечено производството на български зеленчуци за 2020 година и увеличението на площите, заети от тях през тази и идната година, считат воеводите.
3. Осигуряване на земеделските производители с нужните консумативи като: фуражи и добавки към тях; семена, разсад; торове, препарати за растителна защита; аварийни елементи за селскостопанската техника; системи за капково напояване и други нужни за производството на плодове и зеленчуци.
За задачата да се даде безлихвена целева кредитна линия както на земеделските производители за закупуване, по този начин и на вносителите на консумативи – за тяхното обезпечаване на пазара. По този метод ще бъдат преодолени рисковете от неуспех на годишна продукция 2020 и изпадане в продоволствена рецесия, споделят от Вътрешна македонска революционна организация.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 21 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР