Три нови детски градини ще отворят врати в столицата до

...
Три нови детски градини ще отворят врати в столицата до
Коментари Харесай

​Отварят три нови детски градини столицата до края на годината

Три нови детски градини ще отворят порти в столицата до края на годината. Започва стрителството и на други девет, които би трябвало да са подготвени през 2019г. От Столичната община припомнят, че напъните им през последните години са ориентирани към регионите, в които дефицитът тук-там е максимален. Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова направи инспекция на новоизградената детска градина в Младост.

София

На 3 септември в столичния квартал " Младост " ще отвори порти най-голямата детска градина в София. С новоизградената част към до момента съществуващата постройка групите в детската градина към този момент стават 20.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: На процедура в регион " Младост " дефицит за детските градини сред 3 и 6 години към този момент няма, дори тук има към 70 свободни места.
Герои от детски приказки върху стените ще радват децата в детска градина " Сърничка ".

И освен. На разположение ще бъдат многофункционална спортна зала и площадка за игра. Според инициативния комитет за качествено и новаторско обучение, обаче, общината не строи задоволително детски градини в регионите с дефицит тук-там.

Антонина Кенова, Инициативен комитет за качествена и новаторска просветителна система: Повече от година се опитваме да споделяме с тях и въобще със Столична община за градеж на детски градини след тазгодишният банкет и хаоса, който сътвори, сметнахме, че това е най-хубавият ход да желаеме и пожелаеме от общината градеж на нови детски градини и учебни заведения.
В отговор кметът Фандъкова съобщи, че не става въпрос за гражданска самодейност, а за политическа акция.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Те приказват, за това, че не се строи в региони, в които има дефицит. Цитират регион " Витоша ". Там откриваме нова Детска градина, в " Младост " откриваме нова детска градина. Говорят за това, че няма проекти за строителство в " Манастирски ливади ", там градината е проектирана, средствата са заложени.
От инициативния комитет упорстват още за цялостно автоматизиране на системата за кандидатстване в детски градини и ясли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР