Три месеца след трагедията край Своге на пътя липсва обезопасителна

...
Три месеца след трагедията край Своге на пътя липсва обезопасителна
Коментари Харесай

Три месеца след трагедията край Своге на пътя липсва обезопасителна мантинела

Три месеца след нещастието край Своге на пътя липсва предпазна мантинела. За това предизвестяват от Института за пътна сигурност.
 Преди година Трейс отказала да смени асфалта край Своге, където починаха 20 души  Разследване за пътя-убиец в Своге предшествало настояването от Цацаров за събаряне имунитета на Елена Йончева  Жертвите на злополуката край Своге станаха 20
В намерено писмо до основния прокурор Сотир Цацаров от института упорстват той да разпореди на виновните институции да възстановят мантинелата.

Обръщаме се посредством медиите, тъй като сме обезпокоени, че и това писмо ще потъне в дебрите на администрацията и ще остане без реакция от Ваша страна, пишат от института до обвинител №1.

Три месеца след злополуката към момента не е изяснено кой е виновен за възобновяване на еластичната ограда.

" Институтът за пътна сигурност, регионалният шеф на София област, медиите, жителите и други институции неведнъж отправяха покана към Агенция „ Пътна Инфраструктура “ и община Своге да обезопасят сектора, само че все още всички се оправдават с това, че има досъдебно произвеждане и е допустимо да се правят следствени дейности на мястото. Експертите на Института считат, че е налице справедлива опция да настъпи тежко ПТП в същия сектор. Категорично считаме, че към сегашния миг няма аргументи еластичната ограда да не бъде възобновена, още повече, че противоречивият сектор беше преасфалтиран ", показват от института.

В писмото се насочва молба до Цацаров, който може да разпореди на виновните институции да " приведат в валидност еластичните мрежи край гр. Своге ".

Считаме, че пътната сигурност е преди всичко и всички други оправдания и прекачване на отговорността са просто извинения за това да не се свърши работа, се показва още в писмото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР