Три месеца след като беше освободен от затвора предсрочно за

...
Три месеца след като беше освободен от затвора предсрочно за
Коментари Харесай

Джок Полфрийман: Аз съм единственият човек, който казва истината от А до Я

 Три месеца откакто беше освободен от пандиза предварително за убийството на Андрей Монов, австралиецът е в очакване на окончателното решение на висшите магистрати. 

" Помня, че съм бил ударен по главата с камък, че паднах на земята и по-късно се разсъниха и полицията ме арестува. Държах ножа над главата ми и почнах да викам и да крещя да спре офанзивата против циганина. Беше в ръката ми, аз се обърнах и потеглих и те са ме нападнали откъм гърба и не помня повече ", описа Джок Полфрийман.

12 години – толкоз изминаха от убийството на Андрей Монов. Толкова разделиха и килъра му от свободата. Свобода, която Джок Полфрийман получи предварително преди тъкмо три месеца, само че към момента не знае какъв брой ще продължи. 

" Средното време за решение от Върховен касационен съд е сред 4 и 6 месеца на тези каузи, тъй че още сме в рамката на нормалността, макар че това е някакъв систематичен проблем, че хората би трябвало да чакат толкоз време. Нямам упования, в България всичко може да се случи ", сподели още австралиецът пред България Он Еър.

Отвъд телената ограда Полфрийман не отхвърля това, което е сторил.

" Аз в никакъв случай не съм желал нещо друго с изключение на да бъда съден за това, което се е случило, и за 12 години аз съм единственият човек, който споделя истината от А до Я. Аз съм единствен човек, от който хората изискват доклад. А от останалите 12 от агитката никой не търси доклад. Колкото аз съм отговорен за гибелта на Андрей Монов, толкоз и те са отговорни ", съобщи Полфрийман.

А отговорни за гибелта на Андрей и за тази на системата, австралиецът вижда и в част от политеския хайлайф. 

" България има потребност от партия, която няма спор на ползи. Вече не нося нож, към този момент употребявам правосъдна система, употребявам писалка да се боря против несправедливости, вместо да нося нож в джоба ", изясни австралиецът.

А бъдещето си Полфрийман вижда в България в битка за идеите, които пази – смяна в системата на пандизите и освен. Казва, че за 12 години в пандиза самият той също се е трансформирал. 

" Всичко, което можеше да направя за 12 години, аз съм го направил. Извинил съм се, споделил съм, че съм направил неточност, че не съм желал Андрей Монов да почине. Следващия път, в случай че някой ме атакува, просто аз ще бъда индивида, който умира ", сподели още Полфрийман.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР