Три месеца преди Европейските избори - избирателите на ПП-ДБ и

...
Три месеца преди Европейските избори - избирателите на ПП-ДБ и
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Избирателите на ПП-ДБ и Възраждане са по-мобилизирани за Евроизбори 2024

Три месеца преди Европейските избори - гласоподавателите на ПП-ДБ и на " Възраждане " наподобяват по-мотивирани да гласоподават за Европейски парламент, в сравнение с поддръжниците на останалите сили.

Това демонстрират данни от проучване на " Алфа Рисърч ", извършено сред 1 и 7 март 2024 година

По-високият интерес на симпатизантите на " най-големите евроентусиасти и най-големите евроскептици ", както ги дефинират социолозите, водят до известно нарастване на тежестта им по отношение на останалите противници.

Готовността за гласоподаване за ГЕРБ на български парламентарни избори да вземем за пример е с 4,5 процентни пункта по-висока от тази при ПП-ДБ, в случай че вотът трябваше да се организира през днешния ден. Но ПП-ДБ съкратяват дистанцията с ГЕРБ до 2,7 п.п., когато става дума за подготвеност за гласоподаване на Европейски избори.

" Възраждане " също усилват своя условен дял за Евроизборите по отношение на партии като Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи, като остава трета политическа мощ.

По-слабата мотивация, дистанцираност и фокус върху локалните проблеми слагат в леко оттегляне ГЕРБ, Българска социалистическа партия (8.9%) и Движение за права и свободи (8.4% - чиито гласоподаватели в Турция нямат право да гласоподават на Евроизбори), показват от " Алфа Рисърч ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР