Три месеца изминаха от войната в Украйна. Хората там живеят

...
Три месеца изминаха от войната в Украйна. Хората там живеят
Коментари Харесай

Украинка: Искам да се изплюя в лицето на Копейкин!

" Три месеца изминаха от войната в Украйна. Хората там живеят в очакване. Всичко стартира с потрес и суматоха, хората се разпръснаха из Европа. Има толкоз невидими опустошения. Навсякъде, където идем, ще носим прочувственото си положение от войната ", това сподели украинският културен деятел Таня Станева и сътрудник на Би Ти Ви в Украйна.

" Много желая да срещна Костадин Костадинов - Копейкин, и да му се изплюя в лицето. Ако има тази опция, ще я направя.

За страдание по-глупавите хора, които не могат да анализарат нещата, имат вяра на неговата агитация.

Тези, които следват съветската агитация, оскверняват паметта на Иван Минков ", сподели още тя.

Станева направи и репортаж за младия бесарабски българин Минков, който почина във войната в Украйна.

Били са на позициите си, само че са били обкръжени от съветската окупационна войска. При опит за евакуация колата е била трета в конвоя. Руската войска стартира да обстрелва колоната и взривяват първата кола. Останалата част от колоната обръща и се връща на позициите си.

Украинските бойци съумяват да се укрият, само че съветската войска взривява постройката, в която са те. Иван остава под руините на постройката, до които дълго няма достъп.

Близките му дълго се надяват, че може да е жив, че някой от локалните поданици го е избавил или може да е в плен, само че жив. Иван е имал другарка, на която е считал да предложи брак. Сега тя споделя, че той ще остане първата ѝ обич.

Украйна постоянно ще помни подвига му, а едно българско село в Украйна ще го увековечи като преименува улица в негова чест. Местните поданици събират пари за монумент на младият боец Иван Минков.
ТЕМА преди 11 минути 149 преди 2 часа 1172 преди 2 часа 261
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР