Три мерки за справяне с финансовите проблеми предлага бившият министър

...
Три мерки за справяне с финансовите проблеми предлага бившият министър
Коментари Харесай

Симеон Дянков: 25 г. не сме имали такъв дефицит

Три ограничения за справяне с финансовите проблеми предлага някогашният министър - да се върне 20-процентното Данък добавена стойност за някои артикули и услуги, да се спрат енергийните помощи за бизнеса и да се понижат разноските
25 години не сме имали подобен недостиг. Това сподели в изявление пред Нова тв някогашният министър на финансите Симеон Дянков.

По данни на МФ се чака бюджетен недостиг от 7%, съгласно финансиста обаче той ще е към 9%. 

Почвайте да се паникьосвате, било посланието на финансовия министър Росица Велкова, разяснява някогашният вицепремиер от първото държавно управление на Бойко Борисов. Според него представянето на отчета й било по-емоционално, в сравнение с отива на финансист, тъй като ставало въпрос за доста съществени ограничения от стягане на коланите. Той е уверен, че Велкова предлага по-постна пица от тази, за която той говореше като финансов министър.

Дянков предложи три ограничения за решение на проблемите с големия недостиг - орязване на енергийните помощи за бизнеса, връщане на Данък добавена стойност в естествените размери и понижаване на разноските.

Защо не се орежат енергийните 13 милиарда, с които ще се затвори дефицитът, попита Дянков и изясни, че това решение може да се вземе от служебното държавно управление, дори няма потребност от гласоподаване в парламент. Заради страха, че огромният бизнес може ще се обърне против служебното държавно управление и против президента, не се взема това решение. Това е повода, уверен е някогашният министър.

Идеята за налог " Свръхпечалба " и популизъм и няма по какъв начин да стане, сподели още той.

Категоричен е, че няма риск за валутния ръб, няма да се понижат и обществените заплащания, изключително акот бързо се одобряват стабилизиращи ограничения.

Но се отдалечаваме още от еврозоната. Бях в Брюксел, когато излезе отчетът на финансовия министър, там са мощно изненанади, изясни Дянков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР