Три мечета на възраст не повече от четири месеца са

...
Три мечета на възраст не повече от четири месеца са
Коментари Харесай

Три мечета без майка са настанени в парка в Белица, ще бъдат преместени в център в Гърция

Три мечета на възраст не повече от четири месеца са избавени при взаимна акция на Министерство на околната среда и водите, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян и фондация " Четири лапи ". Това стана след получен сигнал на дежурен телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда, в събота към обяд. Това оповестиха от Регионалната ревизия, представена от организация " Фокус ".

В региона на село Барутин, община Доспат, на асфалтов път наоколо до река са открити три дребни мечета без майка. С цел сигурност, както за мечетата, по този начин и за жителите на селото, животните са прибрани от Спешната група към екоинспекцията. Извършен е няколко часов оглед в региона, като са търсени следи от майката. Тъй като тя не е открита, със съдействието на Министерство на околната среда и водите са подхванати ограничения по съгласуване на взаимни действия с фондация " Четири лапи ".

Поради обстоятелството, че мечетата са кърмачета и дълъг престой без мляко би довел до гибелта им, те незабавно са превозени и признати в Парка за танцуващи мечки край Белица, стопанисван от " Четири лапи " и фондацията на Бриджит Бардо. Там за тях ще бъдат полагани грижи от опитни експерти.

Междувременно от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян, в региона на село Барутин ще се слагат фотокапани и ще се следи дали ще се появи майката на мечетата. Ако тя не бъде открита в границите на идната седмица, те ще бъдат настанени в избавителен център в Гърция, който е профилиран в оказването на помощ на осиротели мечета и връщането им в естествената им среда.

По-късно Явор Гечев от " Четири лапи " разяснява, че колкото и положителни грижи да се поставят за трите избавени мечета, шансът им да оцелеят е най-малък.

През идващите дни ще бъдат готови документите им за пътешестване за Гърция. Там има избавителен център, който е профилиран в развъждането на осиротели мечета, които по-късно да бъдат върнати назад в дивата природа, сподели още Гечев.

Фондация " Четири лапи " взе участие интензивно и в спасяването на три лъва от противозаконния зоопарк в Разград. По-малките Терез и Масуд, а по-късно и по-големият им брат Асен бяха преместени в избавителен център в Холандия като крайната цел е също да бъдат пуснати на независимост, когато са подготвени. Всичко това обаче става допустимо след митинги и персоналната интервенция на премиера Бойко Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР